1 ianuarie 2:51 PM

Abonare la google news

Ce îi reproșează Benone Sinulescu lui Ștefan Hrușcă: „Niciodată, absolut niciodată nu a…”

Benone Sinulescu a declarat că e supărat pe Ștefan Hrușcă pentru că acesta nu a recunoscut niciodată rolul vital pe care l-a jucat el în cariera cântărețului de colinde. În anii 1980, Hrușcă l-ar fi rugat să-l ajute să își facă rapid un repertoriu pentru concertele de iarnă.

„Hruşcă a interpretat piesele ca nimeni altul, dar niciodată, absolut niciodată, nu a spus un cuvânt şi despre faptul că l-am ajutat, în felul meu, să ajungă la acel colind, pe care recunosc, îl cântă foarte bine. Nu e vorba despre invidie profesională, ci mai degrabă doar de chestie de camaraderie profesională. Nu m-am lăudat niciodată prea mult cu asta, dar cei din lumea spectacolului ştiu acest lucru, mi-a plăcut mereu să descopăr giuvaieruri muzicale. Nu pot cânta cu plăcere melodii ale căror cuvinte sună jenant, ceva de genul. La mine, cele două, linia melodică şi textul, trebuie să formeze un tot. Iar în perioada aceea, de final de regim comunist, găsisem şi câteva colinde care mi-au plăcut mult”, a declarat Benone Sinulescu, potrivit Adevărul.ro, care citează Impact-PlayTech.

La vârsta venerabilă de 83 de ani, Benone Sinulescu rămâne unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară ai românilor, cu peste 400 de piese în palmares.

Ștefan Hrușcă i-a cerut acordul lui Benone Sinulescu să-i cânte unele piese, printre care și celebrul colind „Deschide ușa, creștine!”

Un arab cântă melodia „Lasă-mă să beau”, a lui Benone Sinulescu. Clipul a devenit viral

Un clip postat pe internet, în care un arab cântă o melodie etno românească, a devenit viral.

În imagini, se observă cum un arab, în îmbrăcămintea tradițională, merge cu mașina prin Dubai și cântă melodia ”Lasă-mă să beau” a lui Benone Sinulescu, deși cel mai probabil nu știe o boabă de română.

Sursa: Gandul