Ce calcule are Dinamo înaintea ultimelor trei meciuri din Grupa B în European Handball League, în tentativa de a se califica în optimile de finală. Reprezentanta României joacă marți, de la ora 19:45, la Nimes

Dinamo evoluează în această seară, de la ora 19:45, la Nimes, în penultima etapă din grupele European Handball League. Dinamoviștii mai au la dispoziție și un meci restanță, dar ar avea nevoie de un parcurs perfect în ultima săptămână, pentru a obține calificarea în optimile de finală ale competiției.

La startul etapei a 9-a în European Handball League, situația în Grupa D, din care face parte și reprezentanta României, este următoarea: Fuchse Berlin – 10 puncte (6 jocuri), Kristianstad – 10 puncte (8 jocuri), Nimes – 9 puncte (7 jocuri), Sporting – 6 puncte (6 jocuri), Dinamo – 5 puncte (5 jocuri), Tatran Presov – 2p (8 jocuri).

Citeste si:  Tragic! Un tânăr de 18 ani, dispărut de Revelion, a fost găsit mort!

Ce calcule are Dinamo înaintea ultimelor trei meciuri din Grupa B în European Handball League

Dinamo București joacă în Franța, în fața unei adversare pe care a învins-o în partida tur cu scorul de 29-27. Tot azi se mai desfășoară întâlnirea dintre Sporting și Kristianstad, iar mâine va avea loc restanța dintre Nimes și Fuchse Berlin. Vineri, la Lisabona, a fost reprogramat și jocul dintre Sporting și Dinamo. Așadar, reprezentanta României are două meciuri directe și alte două indirecte în urma cărora se decide în proporție de peste 95% soarta ei în Grupa B. Pentru a se califica în optimile de finală, trupa lui Constantin Ștefan trebuie să se claseze în Top 4.

Citeste si:  Cum arată cel mai mic hotel din lume, în care încap doar două persoane

Și pentru a nu depinde de alte rezultate, Dinamo are nevoie de 4 puncte în partidele cu Nimes și Sporting Lisabona, înaintea ultimei etape, când va înfrunta Tatran Presov, în deplasare. Este singurul calcul care stă în picioare în tentativa de a face pasul în faza următoare a competiției. Situația s-a îngreunat după înfrângerea de săptămâna trecută, de pe teren propriu, cu Kristianstad.

În cazul în care gruparea din Ștefan cel Mare pierde în Franța, atunci 9 puncte la final s-ar putea să nu-i fie suficiente pentru calificare. După acest scenariu, singura echipă pe care o mai poate depăși este Sporting Lisabona. Asta ar însemna ca portughezii să piardă trei din ultimele patru jocuri (cu Kristianstad, Dinamo și două cu Fuchse Berlin). Restanța cu Fuchse Berlin din etapa a 3-a ar putea fi câștigată însă la „masa verde”.

Citeste si:  Locuitorii unui cartier din Suceava, treziți în miezul nopții de un megafon din care se auzea o voce de femeie: „Mai ai mult acolo? Mochetele! Ai scăpat-o pe jos”

Dinamo a plecat în Franța cu un lot format din 16 jucători. Lipsesc din echipă Stefan Vujic, Andras Szasz și Octavian Bizău.

Sursa: ProSport

 7 total views