3 iunie 7:12 PM

Abonare la google news

Ce atribuţii va avea Emil Sămărtinean, noul vicepreşedinte ANAF. Numire controversată după ce s-a aflat trecutul lui profesional

Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este asigurată de un preşedinte şi trei vicepreşedinţi, din care, până la numirea lui Emil Sămărtinean, era ocupat doar postul de vicepreşedinte cu responsabilitate în supravegherea Antifraudei şi a Inspecţiei Fiscale, de către Sandu Costea.

 

Asta înseamnă că Emil Sămărtinean va ocupa fie postul de vicepreşedinte responsabil cu activitatea de colectare, fie cel responsabil cu activitatea vamală.

 

CV Emil Sămărtinean

 

Potrivit CV-ului obţinut de Economedia, Emil Sămărtinean a intrat direct în piaţa muncii, în 2006, ca funcţionar bancar la Banca Transilvania.

 

În 2008 a început să lucreze ca ospătar şi organizare evenimente la Athenee Palace Hilton (până în 2011).

 

A absolvit facultatea la 25 de ani, după ce a obţinut diploma de licenţă în ştiinţe politice la Facultatea de Ştiinţe Politice din Cluj-Napoca în 2009. Ulterior, a urmat un masterat în Administrarea Afacerilor la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti (2011). În plus, el a finalizat studiile doctorale din cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale ASE, fără susţinerea publică a tezei.

 

În perioada 2011-2016 a fost întâi agent vânzări, apoi customer support manager la Orange.

 

În perioada 2011-2013 a fost asistent universitar – doctorand la Academia de Studii Economice Bucureşti, în cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, predând materii precum organizaţii internaţionale, economie europeană, finanţe corporative.

 

În prezent, Sămărtinean este director general al firmei de consultanţă Greenwald Consulting SRL, după ce anterior a fost administrator al acestei firme şi al companiei Smart Hightech Powerhouse SRL.

 

Atribuţiile vicepreşedintelui ANAF, stabilite prin Regulamentul de organizare şi funcţionare al instituţiei, în vigoare din data de 28 aprilie 2021

Titlul_I_Conducerea_ANAF_28042021_(1) by Web Adevarul on Scribd

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul