sâmbătă 11 septembrie 12:00 PM

Abonare la google news

Ce amendă a primit un șofer care a lovit o barieră aflată la nivel cu calea ferată

În data de 9 septembrie, șoferul unui autovehicul în vârstă de 27 de ani care se deplasa pe Șos. Petricani dinspre Bd. Pipera către Bd. Dimitrie Pompeiu nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată în momentul in care semnalele cu lumini roșii și sonore se aflau în funcțiune. În graba sa, el a acroșat cu semiremorca una dintre bariere, nefiind provocate pagube materiale.


Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, asupra ei fiind dispusă și măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În perioada 06-12.09.2021 sunt organizate activități de control în trafic

Acțiunea are în vedere creșterii gradului de disciplină rutieră și pentru prevenirea evenimentelor rutiere.


Cu ocazia activităților de control desfășurate astăzi, 09 septembrie a.c.,  polițiștii au aplicat 268 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 136.900 de lei din care:

– 8 sancțiuni transport persoane;
– 38 transport marfă;
– 222 sancțiuni aplicate pentru alte categorii de autovehicule.

De asemenea, a fost întocmit 1 dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și au fost reținute 110 permise de conducere :

– 91 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric;

– 7 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare la trecerea la nivel cu calea ferată;

– 4 pentru neacordare prioritate auto;

– 3  pentru neacordare prioritate pietoni;

– 5 alte abateri.

Acest tip de acțiuni sunt organizate în permanență de către Brigada Rutieră, în vederea reducerii riscului rutier și impunerii unui climat de ordine publică și siguranță rutieră pe drumurile publice din Municipiul București.

Promotor.ro


Stirile.eu