marți 26 octombrie 2:01 PM

Abonare la google news

Ce a descoperit Cristi Balaj când a ajuns la CFR Cluj. Omul-cheie în tabăra campioanei României

Cristi Balaj este noul președinte al CFR-ului. După demiterea lui Marian Copilu, fostul arbitru s-a înțeles cu campioana României. Astfel, zvonurile din ultima vreme s-au adeverit.


Om de bază și la aproape 40 de ani

Au fost adresate tot mai multe critici la adresa lui Dan Petrescu pentru repatrierea, iar mai apoi, pentru titularizarea lui Emmanuel Culio în echipă. Cristi Balaj, cel care a semnat de curând cu CFR, ca președinte, a dezvăluit o discuție pe care a avut-o cu antrenorul ardelenilor în privința jucătorului argentinian. Vârsta înaintată a mijlocașului nu l-a oprit pe tehnicianul echipei să-l repatrieze.

La 38 de ani, după ce a avut mai multe probleme personale grave, Culio s-a întors la CFR Cluj și a fost reintrodus în primul 11. Prestațiile sale au fost aspru criticate în lumea fotbalului românesc. Acesta abia alerga pe teren și nu putea influența partidele într-un mod decisiv, în favoarea echipei proprii. Pe lângă Dan Petrescu, cel care i-a sărit în apărare de fiecare dată elevului său, acum, noul președinte al echipei i-a luat și el apărarea lui Culio. Conform lui Balaj, argentinianul este un lider, iar probleme au venit din cauza lipsei pregătirii fizice, nu a vârstei.


„E un model, trage echipa după el”

Pe plan intern, echipa o duce foarte bine. Clujenii sunt pe primul loc, la 8 lungimi distanță de locul secund. În Europa, echipa o duce rău. După 3 etape din grupele UEFA Conference League, CFR ocupă ultimul loc într-o grupă cu Jablonec, Randers și AZ Alkmaar. Totuși, la echipă nu sunt probleme cu banii, iar, după mult timp, Dan Petrescu are la dispoziție întregul lot, totuși, Balaj consideră că, pentru a atinge și performanțe pe plan european, e nevoie de întăriri pe plan ofensiv.

E o echipă care are nevoie de întăriri, pentru a reveni ce a fost. Dan Petrescu a scos maximum din ce a putut obține. La o echipă, jucătorii trebui să îi iei pentru ce pot în acest moment, nu pentru ce au fost. Nu, nu e despre Culio. Am vorbit cu Dan Petrescu despre Culio, care a venit dintr-o lipsă de formă. După ce s-a pregătit, e un model, trage echipa și jucătorii după el în joc. Ajută ca atitudine și chiar am rămas plăcut suprins.

Regăsesc descrierea lui Dan Petrescu despre Culio și se potrivește exact. CFR stă bine defensiv, ca în alte perioade, primește puține goluri. Temelia e făcută corect, doar că atunci când începe construcția, pase, învăluiri, oarecum, CFR suferă” a declarat acesta pentru Telekom Sport.

 

 

Playsport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !