Abonare la google news

Cazul tulburător al româncei care a murit pentru că și-a putut trata cancerul din cauza actelor: Cinci copii au rămas orfani de mamă

Cazul tulburător al româncei a șocat întreaga comunitate dintr-un sat ieșean. Femeia a murit după ce timp de trei ani de zile a umblat prin instanțe pentru a-și face actele astfel încât să poată să se trateze de cancer.

Cinci copii au rămas orfani de mamă după ce aceasta a fost răpusă de cancer. Acum, tatăl lor este singurul sprijin, însă situația materială a familiei este una precară.

Femeia a umblat trei ani prin instanțe pentru a obține documentele necesare ca să beneficieze de asigurarea de sănătate. Însă la scurt timp după ce în sfârșit reușise să le obțină, era prea târziu iar boala a răpus-o, potrivit Digi24.

Cazul tulburător al româncei care a murit pentru că nu avea acte

„Eu vreau să mă fac doctoriță ca să ajut oamenii care n-au bani, să-i vindec”, a mărturisit fetița rămasă orfană de mamă.

Familia Popa, care locuiește într-un sat din județul Iași, încearcă să facă față tragediei. Cinci copilași și tatăl lor, Ion, au rămas fără un mare sprijin, mama lor, Veronica. Femeia a murit în urmă cu mai puțin de o săptămână.

„A mai fost la spital, dar n-au reușit să-i rezolve problema, că ea nu a avut acte. Dacă ai bani, ai mamă și tată. Dacă nu ai bani, nu ai nici mamă, nici tată. Așa e la noi, ce să faci!”, a mărturisit plin de durere tatăl copiilor, Ion Popa.

Veronica  nu a putut să își trateze cancerul pentru că nu avea acte

Veronica nu a avut acte de identitate și nici ceilalți membrii ai familiei. Astfel ,aceasta nu a putut beneficia de seriviciile medicale nici când a dat naștere copiilor, nici când boala deja avansase prea mult.

Citeste si:  De ce s-a întârziat contactul cu rudele pacienţilor de la Balș? Voiculescu: ”datele lor erau într-o clădire sigilată de polițiști”

Familia Popa are un sprijin în preotul Dan Damaschin, care a încercat să o ajute pe Veronica. În prezent, acesta construiește o casă pentru cei cinci copii și tatăl lor.

„Familia Veronicăi este una din multele familii din România care se confruntă cu mari drame, atunci când apar probleme de sănătate. Veronica nu a reușit să se trateze la timp, boala, un cancer în zona calcaneului, s-a agravat”, a explicat preotul.

„Mult ar fi vrut să-și crească copiii”

„Ea, săraca, mult ar fi vrut să-și crească copiii, dar…”, a mărturisit îndureat Ionel Popa.

În urmă cu o lună, Veronica a fost ultima dată la spital, în speranța că se mai poate face ceva, dar era deja prea târziu. Întooarsă acasă, singurul lucru pe cre îl mai putea face era să își ia adio de la copiii săi.

Citeste si:  Carla Suarez Navarro câștigă meciul vieții! Prietena Simonei Halep aproape a învins cancerul și vrea să revină pe teren în 2021

Micuții s-au maurizat peste noapte din cauza dramei prin care au trecut. Una dintre fetițe, Elena, vrea să reușeașcă în viață, iar Ionuț și-a dat deja seama că trebuie să devină bărbatul familiei alături de tatăl lui, pe care vrea să îl ajute să aibă grijă de surorile lui.

De celalată parte, preotul Dan Damaschin, vrea să înființeze un centru medico-social unde femeile sărace să poată beneficia gratuit de investigații medicale. În prezent, acesta are în grijă 8.500 de copii din familii nevoiașe.

„Tocmai Veronica a fost cea care ne-a împins de la spate și ne-a făcut să decidem că nu vom mai accepta ca mame, așa cum a fost ea, să fie lăsate să moară, pentru că nu au avut bani la vremea respectivă de o investigație de calitate sau, eu știu, de un tratament adecvat”, a declarat preotul.

Mai mulți oameni au început deja să doneze iar un spațiu pentru centru a fost identificat în Iași.

Citeste si:  Robotul care poate detecta cancerul pulmonar. Are o eficienţă de 80%

 

Citeste articolul pe Gandul

 52 total views