joi 28 octombrie 5:35 PM

Abonare la google news

Cazul morții lui Emiliano Sala: Organizatorul zborului a fost condamnat în urma accidentului aviatic


Organizatorul zborului în care a murit fotbalistul Emiliano Sala a fost găsit vinovat de punere în pericol a siguranței unei aeronave, informează BBC.


Emiliano Sala, în vârstă de 28 de ani, și pilotul David Ibbotson, în vârstă de 59 de ani, au murit în urma accidentului aviatic produs în ianuarie 2019.

David Henderson, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit vinovat în urma unui proces care s-a desfășurat la Curtea Coroanei din orașul Cardiff. Anterior, el a recunoscut acuzația potrivit căreia ar fi încercat să organizeze un zbor pentru un pasager fără să aibă permisiune sau autorizație.

David Henderson își va afla sentința pe 12 noiembrie.

David Henderson, organizatorul zborului în care a murit Emiliano Sala. Sursa foto: Profimedia Images

David Henderson, organizatorul zborului în care a murit Emiliano Sala. Sursa foto: Profimedia ImagesAvionul Piper Malibu cu care călătorea Emiliano Sala, înaintea zborului în timpul căruia s-a prăbușit. Sursa foto: Profimedia ImagesEpava avionului în care se afla Emiliano Sala. Sursa foto: Profimedia ImagesEpava avionului în care se afla Emiliano Sala. Sursa foto: Profimedia ImagesEpava avionului în care se afla Emiliano Sala. Sursa foto: Profimedia ImagesEpava avionului în care se afla Emiliano Sala. Sursa foto: Profimedia ImagesEpava avionului în care se afla Emiliano Sala. Sursa foto: Profimedia ImagesEpava avionului în care se afla Emiliano Sala. Sursa foto: Profimedia ImagesNava de căutare Geo Ocean III ancorată în Portland, Dorset, cea care a adus la țărm trupul lui Emiliano Sala din epava avioanului. Sursa foto: Profimedia ImagesFoto: BBC NewsNava de căutare Geo Ocean III ancorată în Portland, Dorset, cea care a adus la țărm trupul lui Emiliano Sala din epava avioanului. Sursa foto: Profimedia ImagesNava de căutare Geo Ocean III ancorată în Portland, Dorset, cea care a adus la țărm trupul lui Emiliano Sala din epava avioanului. Sursa foto: Profimedia ImagesSuporterii FC Nantes se adună în fața unui portret al lui Emiliano Sala expus la stadionul La Beaujoire. Sursa foto: Profimedia ImagesSuporterii FC Nantes se adună în fața unui portret al lui Emiliano Sala expus la stadionul La Beaujoire. Sursa foto: Profimedia ImagesOmagiu adus lui Emiliano Sala pe stadionul echipei Nantes, La Beaujoire. Sursa foto: Profimedia ImagesSuporterii FC Nantes se adună în fața unui portret al lui Emiliano Sala expus la stadionul La Beaujoire. Sursa foto: Profimedia Images,

Acuzatul trebuia să piloteze avionul

Conform procurorului de caz, chiar acuzatul trebuia să piloteze aparatul care s-a prăbuşit în Canalul Mânecii pe 21 ianuarie 2019. Dar, fiind ocupat, el a aranjat ca David Ibbotson, un pilot de 59 de ani, să-i ia locul.

Procurorul l-a mai acuzat pe Henderson că a acţionat din neglijenţă, „utilizând un pilot despre care ştia clar că nu este calificat şi nici competent pentru a efectua aceste zboruri”.

Concret, „Ibbotson nu avea licenţă de pilot comercial, iar calificarea sa pentru acest tip de avion expirase în noiembrie 2018 şi nu era competent pentru a zbura în condiţiile meteorologice pe care Henderson ştia că pot fi întâlnite”, a mai adăugat procurorul Martin Goudie.

Doi ani de la accidentul în care a murit Emiliano Sala

Atacantul argentinian Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson au murit după ce aeronava Piper Malibu s-a prăbușit în Canalul Mânecii în urma unui zbor între Cardiff și Nantes, organizat de Henderson alături de impresarul sportiv William „Willie” McKay.

Sala fusese transferat de la Nantes la Cardiff City, contra sumei de 15 milioane de lire sterline, și călătorea între cele două orașe la momentul morții sale. Micul aparat de zbor s-a prăbuşit în Canalul Mânecii pe 21 ianuarie 2019. Trupul jucătorului, a cărui dispariţie a provocat o undă de şoc în lumea fotbalului, a fost găsit în carcasa avionului la peste două săptămâni de la dispariţie, la o adâncime de 67 m. În schimb, corpul pilotului de 59 de ani nu a mai fost găsit.

Editor : Vlad Mironescu


Digi24.ro