Abonare la google news

Cazul fraților români executați în Belgia. Noi dovezi îl incriminează pe un fost ofițer de poliție

Cazul fraților români executați în Belgia a șocat atât comunitatea belgiană, cât și pe cea românească. Gabriel și Constantin au plecat în vara lui 2019 la pescuit și nu s-au mai întors. Recent au apărut noi dovezi care îl incriminează pe fostul ofițer de poliție care este suspectat de asasinarea prin împușcare a celor doi.

Frații români care locuiau în apropiere de Charleroi, pescari amatori, au mers în luna august 2019 la pescuit pe malul unui lac dintr-o mică localitate. Se pare că cei doi nu cereau acordul proprietarului, un fost ofițer din poliția belgiană.

Citeste si:  Scene incredibile la Buzău. O mașină ce transporta vaccinul Pfizer la Iași, acroşată de o dubă a Jandarmeriei Române

Cazul fraților români executați în Belgia: Apar noi dovezi incriminatoare

Fiica unui dintre români, respectiv Constantin, a alertat autoritățile referitor la dispariția tratălui ei pe 28 august. În noaptea de 29 spre 30 august, trupul acestuia a fost găsit pe marginea lacului alături de trupul fratelui său. Amândoi fuseseră împușcați mortal în cap.

În cadrul anchetei s-a stabilit că fostul ofițer de poliție este principalul suspect. Polițiștii au descoperit faptul că Francis Vandy, pensionat, intrase în conflict cu românii în urmă cu câteva luni. Atunci, pensionarul trăsese cu pistolul asupra lor deoarece îi intraseră pe proprietate.

Citeste si:  Tânăr din Capitală, bătut și sugrumat într-o mașină de poliție, după ce a fost prins fără mască

Belgianul acuzat de crime a negat orice acuzații, potrivit Nieuwsblad, însă anchetatorii au găsit dovezi care îl incriminează. Una dintre principalele dovezi au fost niște urme de sânge. Pe una dintre perechile de pantofi ale lui Vandy se aflau picături de sânge ale celor doi frați.

Un fost ofițer de poliție riscă 25 de ani de închisoare pentru cele două crime

O altă dovadă este faptul că românii fuseseră împușcașți cu un pistol Glock. Fostul ofițer nu își predase arma, aceeași marcă, la pensionare. Acesta susținuse că i-a fost furată.

Citeste si:  Ministrul Cîmpeanu, despre învățătorul acuzat că-și terorizează elevii de clasa a II-a, consilier județean PNL: Îmi exprim convingerea că verificările inspectoratului vor fi fără implicarea factorului politic, iar măsurile vor sancționa un comportament nu doar prezumat, ci probat

Belgianul Francis Vandy este judecat de magistrații Curții Assize din Hainaut. Acesta ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare. Însă comisarul are 71 de ani, deci o asemenea pedeapsa ar însemna de fapt închisoare pe viață.

Citeste articolul pe Gandul

 40 total views