Abonare la google news

Cazul bărbatului din Gorj decedat după vaccinarea cu serul AstraZeneca: Procurorii au deschis un dosar penal in rem

Procurorii din Gorj s-au autosesizat și au deschis un dosar penal in rem în cazul bărbatului decedat după vaccinarea cu serul anti-COVID produs de AstraZeneca.

Astfel, s-a dechis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, dosarul fiind instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorii s-au sesizat din oficiu după ce în presă au fost prezentate suspiciuni legate de o posibilă legătură de cauzalitate a decesului cu vaccinul împotriva COVID-19.

Procurorii au ridicat documente de la spital în acest dosar, iar surse judiciare arată că, pentru elucidarea unor aspecte medico-legale, este posibilă realizarea unei autopsii în acest caz.

Cazul bărbatului din Gorj decedat după vaccinarea cu serul AstraZeneca: Ar putea fi nevoie de analizarea vaccinurilor din lotul incriminat

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, în acest caz va fi nevoie și de o analiză amănunțită de laborator a vaccinurilor din lotul ABC 2856.

Citeste si:  DIICOT cere iar arestarea preventivă a lui Alex Bodi pentru noi acuzații în dosarul de proxenetism, în care a fost trimis în judecată. Procurorii spun că Bodi a vândut două Lamborghini care erau puse sub sechestru (surse)

Persoana decedată a fost vaccinată cu ser din acest lot de vaccinuri AstraZeneca, iar decesul s-a produs la o zi după administrarea vaccinului.

Potrivit acelorași surse, analizarea serului ar urma să fie făcută la Institutul de Medicină Legală.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-a autosesizat în acest caz şi a derulat verificări pentru documentarea situaţiei în cazul bărbatului din Târgu Jiu, căruia i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca în cursul zilei de 28 februarie, la un centru de vaccinare din Bumbeşti-Jiu.

Citeste si:  Marcel Ciolacu spune că susține vaccinarea și purtarea măștii: Cred că în acest moment cea mai bună soluţie este vaccinarea. Purtarea măştii în acest moment este benefică

CNCAV afirmă că, în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

„După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare. A doua zi, pe 1 martie., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor. I s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în UPU a Spitalului din Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului”, arată DSP Gorj.

Mii de persoane au renunțat la vaccinarea cu serul AstraZeneca

Nu mai puțin de 9.000 de persoane au renunțat, de joi seară și până vineri, înaintea prânzului, la programările efectuate pentru imunizarea cu AstraZeneca, ca urmare a retragerii unui lot după ce mai mulți pacienți au acuzat reacții adverse severe.

Citeste si:  Cum vor fi împărţite primele doze de vaccin antiCOVID, în România. LISTA centrelor şi numărul dozelor pentru fiecare unitate medicală

„Din cele 200.000 persoane înscrise la vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca, 9.000 s-au retras. Asta înseamnă doar un procent de 4.5%. Vaccinarea este un act benevol și au existat situatii in care oamenii înscriși inițial la programare și-au mai schimbat/amânat opțiunea și pentru celelalte tipuri de vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Citeste articolul pe Gandul

 16 total views