2 iunie 2:17 PM

Abonare la google news

Cazul asasinatului de la Arad. Ce ordin a emis ministrul Lucian Bode Cazul asasinatului de la Arad

Cazul asasinatului de la Arad, în care un om de afaceri și-a pierdut viața, produce un adevărat cutremur în piață. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a dispus verificarea, la nivel naţional, a tuturor societăţilor care comercializează explozibili.

„Noi, Ministerul Afacerilor Interne, suntem implicaţi pentru a sprijini această anchetă cu structuri de la toate Direcţiile”, a menţionat Lucian Bode. Ministrul dorește ca, „în cel mai scurt timp, autorul, autorii să fie traşi la răspundere”.

MAI cercetează piața explozibililor

„Aşa cum, de exemplu, la Oneşti, am verificat peste 500.000 de petiţii în 24 de luni, tot ce înseamnă plângeri, care nu aveau caracter penal, dar aveau anumite elemente de ameninţare, la fel am făcut şi aici. Am dispus verificarea tuturor societăţilor care comercializează produse de acest gen (explozibili – n.r.) la nivel naţional. Cu siguranţă, de aici ne va rezulta şi o imagine a ceea ce înseamnă această piaţă în România”, a declarat Bode, prezent miercuri, 2 iunie, în sediul MAI. El a precizat că și acesta este un element pe care Poliţia îl ia în calcul.

Potrivit ministrului, raportat la evenimente similare care au fost dejucate, este posibil ca și tragedia de la Arad să fi putut fi oprită înainte de a se produce.

Cine a preluat ancheta în cazul asasinatului de la Arad

Ancheta în cazul de la Arad a fost preluată de PICCJ – Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Procurorii investighează moartea omului de afaceri Ioan Crişan, a cărui mașină a explodat în parcarea unui magazin.

Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave şi pentru a se asigura soluţionarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiţie. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”, precizează un comunicat al PICCJ.

  • Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Citeste articolul pe Gandul