Abonare la google news

Cătălina Ponor rupe tăcerea după trei ani de la retragerea din gimnastică. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu cariera ei

Cătălina Ponor rupe tăcerea după trei ani de la retragerea din gimnastică. Cătălina Ponor, retrasă în 2018 din gimnastică, a fost invitata marii campioane Simona Amânar în cadrul unui podcast de Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

Cătălina Ponor rupe tăcerea după trei ani de la retragerea din gimnastică

„Sportul m-a educat în primul rând, în al doilea rând mi-a dat o disciplină, m-a învățat ce înseamnă munca, să văd cât de puternică pot să fiu și m-a învățat pentru viață sa trec mai departe peste probleme, peste tot felul de lucruri nu prea plăcute”, a spus Cătălina Ponor. Aceasta le-a oferit sfaturi sportivelor pentru care ea a devenit sursă de inspirație. „Dacă ele consideră ca asta e menirea lor, să meargă mai departe orice ar fi, să aibă curaj, să vadă că sportul e frumos, nu e un lucru rău, e un lucru care te educă, te disciplinează, te ajută și, bineînțeles, așa cum am făcut și eu, am trecut peste dureri, peste momente neplăcute, peste tot felul de incidente. Și am mers și mi-am văzut visul împlinit.  Eu am făcut acest sport cu pasiune și cred că pasiunea a fost primul lucru care m-a făcut să merg mai departe. Apoi încrederea în mine și dorința de a-mi testa limitele. Încercam să mă controlez, să merg mai departe și să-mi ating țelul pe care mi l-am pus în cap”.

Citeste si:  A murit bebelușul înecat la botez. Ce s-a întâmplat la spital

Cătălina Ponor a dezvăluit de ce nu se vaccinează anti-Covid: „Nu am încredere. S-a obținut prea repede vaccinul și nu știm reacțiile, sunt doar presupuneri”

Marea campioană a enumerat și trei calități morale pe care o gimnastă le posedă și ar vrea să le vadă și în societate.

„Fair-play-ul – noi suntem fair-play, știm când să cedăm și când altul e mai bun decât noi. Apoi disciplina e un lucru de bază pe care ți-l dă sportul și cred că faptul că spunem verde în față, nu ne este frică să spunem ce avem în cap și să luptăm pentru noi și să mergem mai departe”, a spus Cătălina Ponor, de trei ori prezentă la Jocurile Olimpice.

Tatăl vitreg al Cătălinei Ponor a fost reținut, după ce a lovit un agent de la Poliția Locală

Citeste si:  Moș Crăciun i-a adus multe daruri îngerașului Andreea Domnu

Cătălina Ponor şi-a anunţat retragerea din activitate după Campionatele Mondiale de la Montreal, ultimul concurs la care a participat fiind Openul Mexican, derulat la 25 noiembrie 2018, unde a câştigat două medalii de aur şi una de argint. La finalul acelei întreceri a izbucnit în lacrimi. În cariera sa, Cătălina Ponor a cucerit 23 de medalii la competiţiile majore: 5 la Jocurile Olimpice (3 aur, 1 argint, 1 bronz), 5 la Campionatele Mondiale (3 argint şi 2 bronz) şi 13 la Campionatele Europene (8 aur, 2 argint şi 3 bronz).

Citeste si:  Sfârșit tragic în Dâmbovița. Un bărbat a murit carbonizat în timp ce își pregătea mâncarea. Ce s-a întâmplat cu soția

Citeste articolul pe RomaniaTV

 4 total views