Abonare la google news

Casa Albă respinge acuzațiile potrivit cărora Biden i-ar fi numit pe republicani „oameni preistorici”

Afirmaţiile preşedintelui american, care a apreciat miercuri că ridicarea restricţiilor anti-COVID-19 în statele Texas şi Mississippi denotă „un raţionament demn de omul de Neanderthal”, au stârnit ample reacţii, iar purtătoarea sa de cuvânt Jen Psaki a încercat joi să le minimizeze, informează vineri AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele Joe Biden nu i-a calificat niciodată pe adversarii săi republicani drept „oameni preistorici”, el doar consideră că unii dintre ei se comportă ca… omul de Neanderthal, a spus ea. „Comportamentul unui om de Neanderthal (…) Ca să fim foarte clar: comportamentul”, a insistat ea, întrebată despre aceasta în timpul conferinţei sale de presă zilnice.

Citeste si:  Motivul pentru care Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Fostul ministru al Turismului îi face plângere penală judecătoarei: Poate i-a făcut plăcere să condamne. Acuzațiile sunt absurde!

„Întâi noi am fost ‘cei demni de milă’” a scris pe Twitter parlamentarul republican Jim Jordan, într-o aluzie la afirmaţiile lui Hillary Clinton în timpul campaniei prezidenţiale din 2016. „Iar acum? Suntem ‘oameni de Neanderthal’. Insuficient de inteligenţi pentru a putea decide singuri. Iată ce cred democraţii despre noi”, a continuat el, făcându-se ecoul criticilor recurente ale unor republicani care denunţă dispreţul democraţilor pentru baza lor electorală.

Citeste si:  Economia Europei, în dublă recesiune

Potrivit lui Jen Psaki, prin afirmaţiile sale preşedintele şi-a exprimat „frustrarea” şi „exasperarea” în faţa responsabililor politici care refuză să urmeze recomandările comunităţii ştiinţifice.

Statul Texas a anunţat marţi sfârşitul obligativităţii de a purta mască şi redeschiderea „100%” a magazinelor, începând de săptămâna viitoare. Statul Mississippi a făcut aceeaşi alegere, începând de miercuri. „E timpul!”, a scris pe Twitter guvernatorului statului, Tate Reeves.

Citeste si:  INTERVIU Iulia Motoc, judecător CEDO: România este primul stat din UE care furnizează victime pentru trafic, fie pentru exploatare sexuală sau muncă forțată

sursa foto: Pexels


Citeste articolul pe G4Media