Abonare la google news

Carmen Tocală este noul președinte al Federației Române de Baschet. „Avem de demonstrat că suntem al doilea sport din România”

Carmen Tocală este noul președinte al Federației Române de Baschet! Fosta jucătoare de baschet a obținut 50% din voturi încă din primul tur.

În Adunarea Generală Ordinară de Alegeri, la care au participat 118 membri afiliați cu drept de vot, Carmen Tocală a obținut 61 de voturi. A fost urmată de Adrian Voinescu – 33 voturi, Virgil Stănescu – 22 voturi și Ștefan Săndulache – 2 voturi.

Vicepreședinți FRB au fost aleși Alina Moanță și Mircea Cristescu. Din Consiliul Director al FRB mai fac parte: Cătălin Tănase, Dan Calancea, Horațiu Floca, Șerban Sere (reprezentanți structuri seniori), Florin Covaciu, Vlad Ghizdăreanu, Veronica Gavrilă, Dacian Dan (reprezentanți structuri juniori), Marius Marinescu și Aurora Dragoș (reprezentanți alte structuri).

Carmen Tocală este noul președinte al Federației Române de Baschet. „Avem de demonstrat că suntem al doilea sport din România”

Carmen Tocală (59 ani) revine în fruntea baschetului românesc după o pauză de 9 ani. Fosta componentă a echipei naționale fost votată de 61 dintre membrii afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală.

„Sunt un om fericit. Trebuie să recunosc acum că am renunţat la candidatura la preşedinţia FIBA din 2023 pentru preşedinţia Federaţiei Române de Baschet. Bătălia noastră nu este între noi. Noi avem de demonstrat că suntem al doilea sport din România. O vom face în următorii 4 ani împreună. Vă asigur că vom depune solicitarea noastră la MTS, astfel încât într-o lună să avem finanţarea de la MTS”, a declarat Carmen Tocală în fața Adunării Generale, potrivit Agerpres.

Carmen Tocală a mai fost președinte al Federaţiei Române de Baschet între 2005 şi 2012. A condus Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport. Ulterior, a fost secretar de stat pe probleme de sport în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului. Din 2019, fosta jucătoare ocupă și funcţia de vicepreşedinte al FIBA Europe.

Cramen Tocală a revenit în fruntea baschetului românesc după o pauză de 9 ani

Alegerile au fost amânate de trei ori

Alegerile la preşedinţia Federaţiei Române de Baschet au fost programate iniţial pentru luna aprilie, apoi amânate pentru luna mai şi ulterior iunie. Ministerul Tineretului şi Sportului a contestat la Curtea de Apel înscrierea în Registrul asociaţiilor, federaţiilor şi fundaţiilor a mai multor cluburi.

Fostul preşedinte Horia Păun, care conducea Federaţia Română de Baschet din 2013, nu a mai dorit să mai candideze pentru al treilea mandat. El a demisionat în luna iunie a acestui an, FRB fiind condusă de atunci de secretarul general Adrian Voinescu.

 

Citeste articolul pe ProSport