31 mai 2:06 PM

Abonare la google news

Căpitanul navei Ever Given, vinovat de eșuarea vasului în Canalul Suez. „A transmis nu mai puţin de opt comenzi, în doar 12 minute”

Autoritățile egiptene cer despăgubiri de peste jumătate de miliard de dolari, pentru a acoperi costurile deblocării, daunele aduse canalului și veniturile pierdute, iar până vor primi banii vor ţine sechestrată nava Ever Given, pe un canal adiacent Suezului. Datele din cutia neagră relevă că nava a ieşit de sub control după ce căpitanul a dat prea multe comenzi într-un timp foarte scurt, el fiind vinovat de naufragiu, în opinia Autorităţii Egiptene a Canalului Suez.

„Nava a virat când spre stânga, când spre dreapta, înainte de a se înţepeni pe malul canalului„, a spus Sayed Sheisha, anchetatorul șef al Autorității Canalului Suez. „Căpitanul a transmis opt comenzi în decurs de doar 12 minute, în timp ce încerca să readucă nava în aliniament„, a mai declarat acesta, într-o conferinţă de presă, citat de The Wall Street Journal.

Citeşte şi Bărbatul care a muncit aproape neîntrerupt şase zile să deblocheze Canalul Suez a trăit momente dramatice. Tot timpul i-a fost teamă că nava se va prăbuşi peste el

Pe de altă parte, proprietarul navei a învinuit administrația căii navigabile că a permis intrarea în canal în timpul unei furtuni de nisip.

Investigațiile inițiale asupra accidentului conduseseră la ipoteza că o rafală bruscă de vânt ar fi fost cea care a dus la eșuarea vasului.

Citeşte şi Drama marinarilor de pe Ever Given. Sunt încă blocaţi pe navă, unde ar mai putea rămâne câţiva ani

Citeste articolul pe RomaniaTV