vineri 8 octombrie 1:18 PM

Abonare la google news

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a Japoniei a acuzat suporterii saudiţi că au comis ‘gesturi discriminatorii’ la adresa sa


Maya Yoshida, căpitanul echipei naţionale de fotbal a Japoniei, a acuzat, joi, suporterii saudiţi că au comis „gesturi discriminatorii” la adresa sa după înfrângerea niponilor în Arabia Saudită (0-1), care riscă astfel să rateze Cupa Mondială pentru prima oară din 1994, informează AFP.


După înfrângerea suferită la Jeddah în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, fundaşul central a criticat o parte a suporterilor saudiţi, care au făcut glume pe seama sa în timpul unui interviu acordat după meci.
În imaginile filmate cu un telefon mobil, jucătorul Sampdoriei apare îndreptându-se spre bariera care separă suporterii de teren şi arătându-le degetul în semn de protest.

Yoshida, în vârstă de 33 de ani, s-a îndepărtat apoi după intervenţia oficialilor japonezi, dar a revenit ulterior pentru a explica reacţia sa ziariştilor.

„Au fost gesturi discriminatorii”, a declarat fostul jucător al echipei Southampton pentru presa niponă, fără a preciza însă şi natura acestor gesturi.

„Este dificil de acceptat. Este foarte decepţionant”, a explicat Yoshida.

Această înfrângere lasă Japonia cu doar trei puncte în trei meciuri în Grupa B, după ce a început campania de calificare cu o înfrângere surpriză pe teren propriu cu Oman (0-1) şi o victorie la limită cu China (1-0).

Cvadrupla campioană a Asiei, care a participat la ultimele şase ediţii ale Cupei Mondiale, trebuie să câştige marţea viitoare acasă cu Australia, echipă care a obţinut a 11-a victorie consecutivă, un record în preliminarii, contra Omanului (3-1).

Stiripesurse.ro