Abonare la google news

„Când intri în România, ești un mort”. Un migrant povestește despre calvarul la care a fost supus, după ce a trecut granița României

Un migrant originar din Mali a avut o experiență traumatizantă, după ce a trecut ilegal granița din Serbia. Adama, așa cum a fost numit pentru a-i fi păstrată ascunsă identitatea, a povestit că a fost bătut și umilit de către polițiștii români.

Bărbatul de 36 de ani a ajuns în Maroc în 2018 cu ajutorul unei vize de turist, iar în 2020, cu ajutorul unui prieten, a obținut o nouă viză pentru Serbia. Pe 2 noiembrie 2020, acesta a zburat spre Belgrad cu gândul că va ajunge în Franța cu mașina, potrivit infomigrants.

După ce a eșuat de mai multe ori în încercarea de a traversa frontiera cu Ungaria sau cu România, pe 13 ianuarie și-a încercat din nou norocul, alături de alte două persoane pe care le-a cunoscut într-o tabără de migranți sârbi, iar după ce au reușit să intre în România ilegal, a început calvarul.

„Spre miezul nopții, am trecut granița României sărind peste sârma ghimpată și m-am refugiat direct în pădurea din apropiere cu prietenii mei, pentru a evita verificările poliției. Dar am fost depistați și grănicerii au început să ne caute prin tufișuri. Când ne-au găsit, au început să ne lovească cu bastoanele în cap. Loveau foarte tare, ne răneau“, povestește Adama.

„Polițiștii ne-au pus în genunchi și ne-au lovit încă o dată cu bastonul“

Migrantul a mai spus că, ulterior, polițiștii i-au luat la bătaie din nou: „Polițiștii, la ordinul superiorului lor, ne-au pus în genunchi și ne-au lovit încă o dată cu bastonul. Apoi ne-au controlat rucsacii și ne-au percheziționat pentru a se asigura că nu ascundem nimic. Ne-au luat banii, eu aveam 100 de euro cu mine. Mi-au ordonat să îmi dau jos jacheta, să mă descalț și să îmi scot șosetele“.

După o oră în care polițiștii i-au bătut din nou pe cei trei migranți, în timp ce aceștia erau întinși pe jos, cu fața la sol, șeful de frontieră ar fi sunat poliția sârbă să vină să îi ia.

Citeste si:  Accident teribil în Vaslui. O șoferiță recidivistă de 19 ani a lovit cu mașina două adolescente. Sătenii sunt revoltați: „Are atacuri de panică”

„Se pare că poliția sârbă nu a mai venit, așa că șeful de frontieră român le-a spus să treacă singuri granița, urmăriți de echipa lui pentru a se asigura că într-adevăr părăsim teritoriul României”.

Adam e de părere că „atunci când intri în România, ești un om mort”

„Sunt încă traumatizat de această întâmplare, mă gândesc la ea des. Timp de câteva zile era dureros și să mă așez. Acum știu că atunci când intri în România, ești un om mort”, a declarat tânărul.

Citeste si:  Departamentul de Justiție al SUA, citat în presa mexicană: Cartelul Jalisco Nueva Generation se extinde în România pentru a distribui droguri  în toată Europa

 

Citeste articolul pe Gandul