Abonare la google news

Când ajung dozele de vaccin anti-COVID Johnson & Johnson în România

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID în România, a anunțat că primele doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson vor ajunge în țară în a doua parte a lunii aprilie.

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță a ținut să precizeze că avantajul acestui vaccin este că se administrează într-o singură doză. La 14 zile distanță ar trebui ca persoana injectată să aibă un răspuns imnun protector. În prima tranșă, România va primi câteva zeci de mii de doze produse de Johnson&Johnson.

Citeste si:  Autoritățile vor să vaccineze 13 milioane de români în 6 luni. Cine va distribui vaccinul anti-Covid

Ne aşteptăm ca în a doua parte a lunii aprilie să primim primele doze, în acelaşi timp în care vor primi şi celelalte ţări membre ale UE. Nu estimăm că vom primi un număr mare de doze, însă avantajul net este că se administrează o singură doză, or din acest punct de vedere, vaccinul va fi o uşurare atât pentru persoanele care se prezintă la vaccinare, cât şi pentru organizarea efectivă a vaccinării. Se face o singură doză şi teoretic la un interval de 14 zile după ar trebui să avem răspuns imun protector”, a spus Valeriu Gheorghiţă, la Antena 3.

Citeste si:  România, în carantină națională?! Ce spune secretarul de stat Andreea Moldovan. „Chiar dacă este deranjant...”

EMA l-a aprobat. Primele doze de vaccin Johnson & Johnson vor ajunge în aprilie, în România

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, joi, vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson. Acesta este primul ser care se administreză într-o singrură doză, ceea ce reprezintă un real avantaj, atât pentru populație, cât și pentru organizarea efectivă a vaccinării. EMA este organismul internațional care aprobă utilizarea vaccinului în Uniunea Europeană (UE).

Citeste si:  Diana Șoșoacă cere anchetarea lui Clotilde Armand! „Eu nu pot să o consider cetățean român”

Vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson este al patrulea aprobat în Uniunea Europeană (UE), după cele  produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Potrivit unui studiu clinic la nivel mondial, vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson a fost 66% eficient în prevenirea diferitelor variante de COVID-19 şi 85% eficient împotriva cazurilor severe.

Citeste articolul pe Gandul

 44 total views