2 iunie 7:41 PM

Abonare la google news

Campanie de donare de sânge, organizată de preoţi pe 3 iunie, pe malul Borcei

Campania are ca scop salvarea unor vieţi prin donarea de sânge, cunoscută fiind criză acută prin care trec spitalele din România. Prin urmare persoanele care vor să doneze sânge sunt aşteptate la sediul Protopopiatului Călăraşi în data de 3 iunie, ora 08.00. 

Deşi această acţiune este voluntară şi în neremunerată există totuşi unele facilităţi de care pot beneficia cei care vor să doneze sânge şi anume: acordarea de 7 tichete de masă pentru produse alimentare, dar şi acordarea unei zile libere de la locul de muncă ziua donării.

 

În plus persoanele care doresc să doresc să doneze sânge li se vor efectua gratuit analize de sânge.

 

Persoanele care vor să doneze trebuie să ştie că sunt câteva condiţii şi recomandări care trebuie îndeplinite:

 

-vârsta între 18-60 de ani,

 

-greutate peste 50 de kg,

 

–să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale,

 

-femeile să nu fie însărcinate sau în perioada menstruală,

 

-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înainte donării,

 

-să nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni boli de inimă, bolile renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine, hipertensiune,

 

– înainte de a dona dimineaţa se poate consuma o cană de ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent legume şi fructe,

 

– nu se fumează înainte şi după donare cu o oră,

 

– să vină la donare odihnit şi cu un act de identitate original.

 

Pentru persoanele care au trecut prin infecţia cu sarcoptul este necesară prezentarea unui document medical doveditor pentru istoricul de infecţie Covid. În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului creşte, iar riscurile de paralizie şi de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

 

Vămai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul