Abonare la google news

Campania de vaccinare anti-COVID-19. Peste 1 milion de persoane au fost programate!

Autoritățile române anunță că de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, peste 1 milion de persoane s-au programat pentru a primi vaccinul până la data de 12 februarie, ora 12:30.

129.225 de persoane s-au programat pentru a fi vaccinate cu vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca, potrivit RO Vaccinare. Dintre acestea, 64.331 sunt femei, iar 64.894 sunt bărbați.

Până pe 11 februarie. ora 17:00, în România au fost vaccinate 675.232 de persoane, din care 627.465 cu vaccinul Pfizer iar 47.769 cu vaccinul Moderna. De asemenea, în total au fost înregistrate 2.685 de reacții adverse, din care 2.149 de tip general.

Peste 1 milion de persoane programate la vaccinare

Campania de vaccinare anti-COVID-19. Peste 1 milion de persoane au fost programate!Campania de vaccinare anti-COVID-19. Peste 1 milion de persoane au fost programate! / Sursă FOTO: vaccinare-covid.gov.ro

 

„În doar 24 de ore, numărul programărilor pe platforma electronică pentru vaccinarea cu AstraZeneca a depășit 100.000 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Din totalul acestora, 54.454  sunt femei și 52.690 sunt bărbați. Media programărilor, în acest interval de timp, a fost de 4.464 persoane programate pe ora (74 de înscrieri pe minut).

Citeste si:  George Găman şi Horaţiu Feşnic, arbitrii partidelor de sâmbătă, din Liga I

Ziua cu cele mai multe programări a fost ieri, dată la care, în doar opt ore de la deschiderea sesiunii de programare, peste 80.000 de persoane și-au exprimat opțiunea de a se vaccina.  Totodată, platforma electronică pentru vaccinare a înregistrat peste 3,6 milioane de accesări, ora de vârf fiind în intervalul orar 12:00-13:00, cu 470.000 de accesări. La acest moment, sunt înregistrate 9.323 de persoane programate la vaccinare, pentru 15 februarie, dată la care va debuta campania de vaccinare cu AstraZeneca.

Citeste si:  Adrian Oros, ministrul Agriculturii, și-a aflat soarta. Ce a decis Camera Deputaților

Reamintim faptul că programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie. Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, la nivel național vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar în capitală.

Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, dupa Pfizer BioNTech și Moderna. Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Citeste si:  După lockdown, şcolile se redeschid primele. Anunţul lui Boris Johnson despre ridicarea restricţiilor în Marea Britanie

Pentru gestionarea cu eficiență a procesului de vaccinare la nivel național, Comitetul Național de oordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat și transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu asigurarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor”, potrivit unui comunicat transmis pe 11 februarie pe vaccinare-covid.gov.ro.

 

 

Sursa: Gandul