Abonare la google news

Calendar ortodox sâmbătă, 8 mai 2021. Cui trebuie să-i zici astăzi „La multi ani”

Astăzi este mare sărbătoare în calendarul ortodox. În fiecare an, la această dată, creștinii îl celebrează pe Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, cel marcat în calendar pe 8 mai.

În fiecare an, pe data de 8 mai, creștinii îl celebrează pe Sfântul Apostol Ioan, așa că este o bună ocazie de a le spune celor dragi „La mulți ani”. Acesta este cel care, la Cina cea de Taină, s-a rezemat pe pieptul Domnului și așa s-a împărtășit din Tainele lui Hristos.

De asemenea, Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan este ucenicul căruia Domnul, când era răstignit pe Cruce, i-a încredințat pe Preacurata Sa Maică. După învierea lui Iisus, Ioan a fost primul apostol care a găsit mormântul gol.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan

În ziua de 8 mai este bine să rostești rugăciunea de mai jos, către Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan

Mare şi întru tot lăudate Apostole şi Evangheliste Ioane, de Dumnezeu Cuvântătorule, ucenice iubit al lui Hristos, fierbintele nostru apărător şi în necazuri grabnicule ajutător! Roagă-L pe Domnul Dumnezeu să ne dăruiască iertarea tuturor păcatelor noastre, câte am păcătuit din tinereţe în toată viaţa noastră cu lucrul cu cuvântul, cu pofta şi cu toate simţirile noastre, iar la ieşirea sufletelor noastre din trup ajută-ne nouă, păcătoşilor, să ne izbăvim de vămile văzduhului şi de muncile cele veşnice, ca prin milostiva ta mijlocire să proslăvim pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Sursă foto: arhivă

Citeste articolul pe Cancan