Calendar ortodox miercuri, 24 februarie 2021. Sărbătoare importantă pentru toți românii, de Dragobete!

Astăzi este mare sărbătoare în calendar și orice bun creștin trebuie să știe! Ei bine, pe lângă Dragobete, sărbătoarea îndrăgostiților, în calendar este marcată o altă zi specială.

Astăzi, 24 februarie, îndrăgostiții sărbătoresc Dragobetele, însă calendarul ortodox mai marchează o sărbătoare de importanță majoră.

Întâia şi a doua aflare a Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul este sărbătorită în Biserica Ortodoxă la 24 februarie și orice bun creștin trebuie să știe acest lucru.

Cea mai specială rugăciune pe care să o rostești azi, pentru sănătatea partenerului de viață

”Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.

Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale. Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin”.

Sursa: Cancan

 21 total views

Citeste si:  Horoscop special: DOUA luni FARA planete RETROGRADE! Ce OPORTUNITATI apar pentru zodia ta?