Abonare la google news

Calendar ortodox 14 martie 2021. Sfântul Benedict din Nursia îți dă puterea de a depăși greutățile

Sărbători religioase 14 martie 2021

Ortodoxe: Sfântul Benedict din Nursia

Greco-catolice: DUMINICA LĂSATULUI SEC DE BRÂNZĂ (a Izgonirii lui Adam din Rai). Sf. cuv. Benedict de Nursia, patronul Europei; Sf. pr. m. Alexandru. G 8

Romano-catolice: † DUMINICA a 4-a din Post; Sf. Matilda, regină; Fer. Iacob Cusmano, pr.

Calendar ortodox 14 martie 2021. Cine a fost Sfântul Benedict din Nursia

Sfântul Benedict s-a născut în Nursia, o provincie a Italiei, în anul 480 după Hristos, din părinți bogați, scrie crestinortodox.ro. Se călugărește și se retrage într-un munte stâncos unde va rămâne într-o peștera timp de peste trei ani.

Sfântul Benedict din Nursia avea darul previziunii, al vindecărilor, al scoaterii demonilor, al învierii morților; el se înfățișa unora la mari distanțe, altora le apărea în vis. Odată Sfântul Benedict a văzut cu duhul că paharul cu vin care i se pusese înainte este otrăvit. Când l-a însemnat deasupra cu semnul sfintei cruci, paharul s-a spart în bucăți.

Citeste si:  Calendar creștin ortodox, 18 martie 2021. Este pomenit Sfântul Chiril

Citeste si ÎPS Calinic le INTERZICE preoţilor din Suceava să mai ceară bani pentru serviciile religioase

A întemeiat douăsprezece mănăstiri și în fiecare a așezat câte doisprezece monahi. A întemeiat rânduiala monahală a Benedictinilor.

Cuviosul Benedict și-a văyut sfârșitul cu șase zile înainte de a muri – a poruncit să i se deschidă groapă, a chemat obștea și după ce a sfătuit-o și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 14 martie 2021. Rugăciunea către Sfântul Benedict din Nursia îți dă puterea de a trece peste greutățile vieții

O, Sfinte al lui Dumnezeu şi făcătorule de minuni Benedicte, cine va putea cu adevărat să spună ostenelile tale cele din toată viaţa ta? De aceea mai mult te-ai sârguit de a ascunde isprăvile cele duhovniceşti decât a le arăta. Ai urât slava lumii şi ai fugit de dânsa până ce Dumnezeu a binevoit a te descoperi şi la vreme a te pune în sfeşnicul Bisericii Sale spre folosul monahilor şi al tuturor creştinilor.

Citeste si:  Un bărbat de 31 de ani a dispărut de acasă! Familia este disperată. „Ajutați-ne să îl găsim! Suferea de depresie”

Citeste si Preotul Dan Damaschin, binefăcătorul sărmanilor: „Copiii nu ştiu de vaccinuri. Ştiu de foame şi de frig”

Cu multe daruri de la Dumnezeu ai fost împodobit şi ca un soare duhovnicesc în lume ai strălucit. Te-ai arătat desăvârşit în lucrarea tuturor faptelor bune şi prin pilda vieţii, mai mult decât prin vorbe, pe ucenicii tăi la calea mântuirii i-ai povăţuit. Tu, pe Dumnezeu din toată inima L-ai iubit şi, crucea ostenelilor şi a răbdării o ai dus până la sfârşit.

Citeste si:  Calendar ortodox marți, 23 februarie 2021. Ce mare sfânt este prăznuit astăzi

Aceasta înţelegând, noi nevrednicii, despre sfânta ta viaţă şi crezând că mare îndrăzneală ai către Prea Bunul Dumnezeu, venim cu rugăminte către tine, să te rogi, ca prin mila Domnului şi prin sfintele tale rugăciuni, să dobândim milă şi iertare în toată viaţa noastră, în vremea sfârşitului şi în ziua judecăţii de apoi. Amin.

Citeste articolul pe RomaniaTV

 22 total views