Abonare la google news

Calendar ortodox 13 martie 2021. Aducerea moaştelor Sfântului Nichifor, făcător de minuni

Sărbători religioase 13 martie 2021

Ortodoxe: Aducerea moaştelor Sfântului Nichifor, patriarhul Constantinopolului

Greco-catolice: Aducerea moaștelor sf. aep. Nichifor. Pomenirea tuturor cuvioșilor sihaștri și călugări

Romano-catolice: Sf. Sabin, m.

Calendar ortodox 13 martie 2021. Cine a fost Sfântul Nichifor, patriarhul Constantinopolului

Sfântul Nichifor, patriarhul Constantinopolului, a fost izgnonit de împăratul Leon Armeanul (813-820) în insula Proconis, pentru că a sprijinit cinstirea sfintelor icoane, potrivit crestinortodox.ro. A trecut la cele veșnice în anul 828, după 13 ani petrecuţi în chinuri.

În secolul al IX-lea, împărații Teodora și Mihail au restabilit cultul sfintelor icoane, l-au alungat pe patriarhul Ioan și l-au ales ca patriarh pe Metodie. După patru ani, patriarhul Metodie a cerut împăraților să-i permită să aducă la Constantinopol moaștele Sfântului Nichifor.

Citeste si:  Facebook, în „război” cu Australia. Dacă pierde, gigantul ar putea fi atras în zeci de alte confruntări similare

Citeste si Preotul Dan Damaschin, binefăcătorul sărmanilor: „Copiii nu ştiu de vaccinuri. Ştiu de foame şi de frig”

După ce a primit acordul acestora, patriarhul Metodie a luat cu sine câțiva preoți și monahi și s-au dus în insula Proconis. În mănăstirea Sfântului Mucenic Teodor, au găsit trupul intact al Sfântului Nichifor, neavând nici urmă de stricăciune și dând bună mireasmă.

Moaștele acestui mare sfânt al creştinătăţii au fost așezate mai întâi în Biserica Sfintei Sofia, iar a doua zi au fost duse în Biserica „Sfinții Apostoli”.

Citeste si:  Profesorii nevaccinați ar putea preda doar online. Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu: "E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților"

Calendar ortodox 13 martie 2021. Rugăciunea de Sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Nichifor pentru protejarea familiei de boli și greutăți

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Nichifor, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Ceata patriarhilor, cu laude şi cu cântări, cinsteşte sfinţită pomenirea ta, Sfinte Părinte Nichifor. Că la pristăvirea ta a primit sufletul tău, mărite. Pentru aceasta, Cinstita Biserică, mărindu-te pe tine, laudă pe Hristos Împăra­tul, pe Cel Ce Singur este Iubitor de oameni.

Citeste si:  Calendar ortodox 9 aprilie 2021. Sf Eupsihie, izbăvitor de boli şi necazuri

Cu Dumnezeiască Putere ne­stricate se păzesc veşmintele de îngropare şi cu Dumnezeiască voinţă oasele tale, Sfinte Ierarhe Nichifor, care nu şi-au des­făcut alcătuirea, risipesc toată gândirea cea rea a duhurilor ce­lor necurate: Binecuvântat eşti, Dumnezeul părinţilor noştri.

Amin!

Citeste si Cum se face scufundarea în cristelniţă. Preotul Visarion Alexa exemplifică tehnica imersiei

 

Citeste articolul pe RomaniaTV

 47 total views