joi 2 decembrie 9:52 PM

Abonare la google news

Cale liberă pentru Adrian Mutu la CFR Cluj! Dacă Dan Petrescu acceptă propunerea FRF, „Briliantul” ar putea deveni noul antrenor al campioanei


Adrian Mutu ar putea fi noul antrenor al CFR Cluj, asta dacă Dan Petrescu acceptă propunerea celor de la FRF pentru a prelua echipa națională a României. Totul s-ar putea întâmpla imediat după ce „Bursucul” oferă un răspuns pozitiv.


Adrian Mutu ar putea antrena CFR Cluj

Dan Petrescu a recunoscut faptul oficialii FRF au mers la Cluj pentru a purta o discuție. În urma negocierilor, antrenorul CFR Cluj a anunțat că o să ofere un răspuns categoric după meciul cu FC Argeș, adică după 19 decembrie.

Dacă totul merge conform planului Federației, Neluțu Varga are cale liberă pentru a-și pune și el în practică propriul plan.  Liber de contract după plecarea de la FCU Craiova, Adrian Mutu este preferatul patronului din Gruia.

În urmă cu ceva timp, când s-a mai discutat despre ocuparea băncii tehnice din Gruia de către Adrian Mutu, cel mai mare contestatar al „Briliantului” a fost chiar Marian Copilu. Fostul președinte al CFR Cluj-ului voia chiar să-și dea demisia dacă Mutu prelua echipa deoarece nu voia să lucreze cu el. Dat fiind faptul că Marian Copilu a plecat cu Marius Șumudică „la pachet”, fostul decar al naționalei are cale liberă către Cluj Napoca.

CFR-ul nu ar renunța la Dan Petrescu

Singurul impediment de care se lovește numirea lui Petrescu la națională este legat de contractul său de la CFR Cluj. Și în special de clauza sa de reziliere de 600.000 de euro. Mai ales că patronul Neluțu Varga se opune acestei mutări. Patronul a fost de acord să plătească o clauză importantă pentru a scăpa de Șumudică, pentru că îl vroia neapărat pe Dan Petrescu înapoi la echipă.

Totuși, din moment ce oficialii FRF s-au deplasat la Cluj-Napoca pentru e negocia cu Petrescu, este destul de clar că aceștia ar fi dispuși să plătească această sumă în cele din urmă. Aducerea lui Dan Petrescu ar fi o lovitură pentru Răzvan Burleanu. Nu doar că ar aduce la Federație un membru al Generației de Aur, un prieten al lui Gică Hagi, dar și un antrenor cu mare experiență. Fostul mare fundaș a demonstrat că poate să se bată cu echipe din Europa, mult mai puternice.

Adrian Mutu, antrenor la Dinamo?

Dinamo este într-o situație extrem de delicată. Fără victorie din luna august, echipa din ”Ștefan cel Mare” se zbate în subsolul Ligii 1. De la venirea lui Mircea Rednic pe banca tehnică, echipa alb-roșie nu a reușit revirimentul așteptat de fani. După ce în ultima etapă au remizat alb cu FC U Craiova 1948 în ”Ștefan cel Mare”, ”câinii” stau pe un butoi cu pulbere. Pe fondul eșecurilor pe linie, situația la echipa dinamovistă este din ce în ce mai tensionată.

De curând, Adrian Mutu a vorbit despre situația în care se află Dinamo și nu a exclus ca în viitor să preia conducerea tehnică a echipei. În perioada 2016-2017 ”briliantul” a făcut parte din organigrama clubului, ocupând funcția de director sportiv. Mutu a dat totuși de înțeles că are încredere în Mircea Rednic că va putea scoate echipa din criză până la urmă.

Nu vreau să vorbesc despre asta (n.r. despre posibilitatea de a o antrena pe Dinamo), nu vreau să îi creez lui Rednic un disconfort. Eu am lucrat cu anumiți jucători de acolo atunci când eram director general. Probabil că băieții știu felul în care antrenez eu și de asta ar fi făcut asta.

Îmi pare rău că Dinamo nu se ridică la nivelul din trecut. Trece printr-o perioadă financiară grea, sezonul ăsta nu a plecat tocmai ok și riști să termini și mai prost.

Sper ca în decembrie să aducă jucători cu mai multă calitate și să îmbunătățească jocul echipei. Nu au șanse la play-off, dar în play-out pot face o figură frumoasă și să arate mai bine în sezonul viitor”, a spus Adrian Mutu, pentru Prosport.

Playsport.ro