Abonare la google news

Câine lăsat la voia sorții! A fost legat de stâlp timp de trei zile și nu a fost hrănit. Reacția autorităților, de plâns: Nu putem interveni, nu avem competență – VIDEO

Un câine a fost lăsat la marginea unui drum, legat, fără mâncare, timp ce treei zile, până când a fost salvat în cele din urmă de un voluntar din cadrul unei asociații de protecție a animalelor.

Câine din rasa Ciobănesc Mioritic a fost lăsat fără mâncare timp de zile, în satul Gura Sohodol, județul Alba. Chiar dacă locuiesc mai multe persoane în zonă, nimeni nu a intervenit să vadă ce se întâmplă cu el și să facă ceva să îl ajute.

Zile de coșmar pentru un câine: Legat la marginea drumului și lăsat în voia sorții timp de trei zile!

În cele din urmă, câinele a fost observat că o persoană care trecea prin zonă și care a solicitat ajutorul autorităților, sunând la Poliție. Însă răspunsul acestora a fost unul incredibil: au declarat că nu au competență în acest caz și nu pot interveni!

Câinele a fost salvat de un coluntar de la Asociația Dogs&Cats, din Abrud. Acesta s-a deplasat în locul în care se afla câinele, însoțit fiind de persoana care l-a găsit. Aceștia s-au chinuit să desfacă lanțul greu cu care era legat iar apoi câinele a fost preluat de voluntar și dus într-un loc unde va primi îngrijirea necesară.

Un nou caz grav referitor la un cal a avut loc recent în Hunedoara. Animalul a fost bătut de stăpânul său până când nu s-a mai putut ridica de jos. Imaginile au fost văzute și de autorități, care au confiscat animalul și l-au predat calul adăpostului Măriuța.

Activistul de mediu Tudor Tim Ionescu, fost consilier general la Primăria Capitalei, a vorbit, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, despre acest caz. (MAI MULTE DETALII AICI)

„Vreau să aduc în discuție instinctul de conservare al omului care poate că nu iubește animalele. Om care nu a avut un câine, nu a avut un cal, dar care trebuie să conștientizeze o statistică studiată în SUA, și anume că peste 50% din criminalii în serie au început prin comiterea de acte de cruzime împotriva animalelor. Acești doi ticăloși care sunt capabili să facă asta trebuie să înfunde pușcăria. Ar putea mâine să bată un vecin sau un copil. Trebuie să înțelegem că aceste comportamente nu doar că sunt anormale prin lipsa de empatie pe care o avem față de animale, ci sunt indicatori ai unui comportament instinctiv al omului de a comite violență împotriva unor alte ființe vii care inițial sunt animale, apoi se transformă în oameni”, a declarat Tudor Tim Ionescu.

Sursa: Gandul