vineri 4 iunie 10:09 PM

Abonare la google news

Bursa de la Bucureşti a închis pe roşu şedinţa de vineri: cele mai importante scăderi au fost la Turism Felix, Nuclearelectrica și T. H. R. Marea Neagră

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis pe minus şedinţa de tranzacţionare de vineri, cu o valoare raportată de 28,29 milioane de lei (5,74 milioane de euro), arată Agerpres.


Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,75%, faţă de ziua anterioară, până la valoarea de 11.517,63 de puncte, BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere cu 0,76%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,66% din valoare.

În acelaşi timp, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,45%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,81%.


De asemenea, indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,68%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Nuclearelectrica, ce au generat schimburi în valoare de 4,47 milioane de lei, urmate de titlurile Banca Transilvania – cu 3,74 milioane de lei şi Fondul Proprietatea – 2,44 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Carbochim, în creştere cu 9,24%, Electroaparataj (+7,92%) şi Transilvania Broker de Asigurare (+4,44%).

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile Turism Felix (-4,85%), Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (-3,85%) şi Nuclearelectrica (-2,96%).

Stiripesurse.ro


Stirile.eu