Abonare la google news

Bugetul etapei a II-a a programului „Rabla pentru electrocasnice”, epuizat în 35 de minute. AFM: Voucherele vor fi activate în 7 iunie

Bugetul de 30 de milioane de lei, alocat pentru etapa a II-a a Programului „Rabla pentru electrocasnice” 2021, a fost epuizat în 35 de minute de la debut, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„În primele 35 de minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru televizoare, laptopuri şi tablete, bugetul de 30 de milioane lei a fost epuizat.

Voucherele generate în această etapă vor fi activate luni, 7 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare”, a counicat AFM pe pagina de Facebook.

Cea de-a doua etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice” a demarat vineri, la ora 10:00.

Au fost generate vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete. Sumele aferente fiecărui echipament sunt: 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Conform AFM, pentru a cumpăra un televizor nou se poate preda un echipament uzat din aceeaşi categorie, în timp ce pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În etapa anterioară a programului, din voucherele aprobate, până în prezent, au fost utilizate 34.000, arată datele Fondului pentru Mediu.

Prima etapă a fost dedicată achiziţionării de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare. Voucherele generate în prima etapă expiră în data de 8 iunie 2021.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.

Ediţia din 2021 a programului „Rabla pentru electrocasnice” se desfăşoară etapizat, după cum urmează:

  • Etapa I: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie);
  • Etapa II: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 – 17 iunie);
  • Etapa III: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Bugetul pentru ediţia din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019.

Editor : G.M.


Citeste articolul pe Digi24