Abonare la google news

Bugetul Capitalei a fost respins de USR-PLUS și opoziţie! Nicusor Dan a primit o lovitură grea tocmai din partea partidului pe care l-a înfiinţat

Bugetul Capitalei a fost respins de USR-PLUS într-o demonstraţie de forţă dar şi într-o dorinţă de răzbunare venită pe filiela lui Vlad Voiculescu. Nicusor Dan, primarul Bucureștiului a primit o lovitură grea tocmai din partea partidului pe care l-a înfiinţat, acelaşi partid care l-a susţinut şi în campanie.

Conform surselor, întreaga respingere a bugetului Bucureştiului are două obiective. Primul ar fi o răzbunare venită din partea fostului ministru al Sănătății care are câteva polițe neplătite lui Dan Barna dar şi o încercare de a negocia o împuternicire a viceprimarului USR-PLUS.

Bugetul Bucureștiului a fost respins de USR-PLUS

Aşa cum spuneau unele surse incă de ieri, planul celor de la USR-PLUS era să respingă bugetul municipiului Bucureşti din mai multe perspective. De exemplu, unul dintre motivele pentru care USR-PLUS dorea acest lucru a fost o dorinţă de răzbunare de-a lui Vlad Voiculescu. Din aceste considerente, fostul ministru al Sănătății şi-a exercitat influenţa asupra viceprimarului General de la USR iar cel din urmă a conving consilierii generali să nu voteze bugetul. Consilierii generali PNL au reacționat prompt și au explicat că aceștia vor susține proiectul de buget al Bucureștiului:

„Au fost 6 săptămâni de discuții. Consilierii generali au fost în permanență consultați de Primar. 120 de ore de consultări cu oricine a fost interesat, din interior sau din exterior – s-a oferit posibilitatea şi cetățenilor să își spună opiniile în dezbaterea publică Avem astăzi la vot propunerea de Buget a Municipiului București pentru 2021”, transmite Diana Mardarovici, consilier general PNL în CGMB, potrivit Mediafax.

Ea precizează că Partidul Național Liberal susține propunerea de buget inițiată de Primarul General, Nicușor Dan.

„Suntem parteneri corecți ai Primarului general şi înțelegem să fim alături de eforturile lui în toate momentele în care are nevoie de sprijin și de înțelegere. Avem așteptările noastre față de ceea ce trebuie făcut dar nu rezolvăm lucrurile decât lucrând împreună. Facem acest lucru din respect pentru primar și, mai ales din respect pentru bucureșteni. Știm că ei doresc să ne apucăm de treabă pentru București”, conchide Mardarovici.

Nicușor Dan, o primă reacție la picarea bugetului de către USR-PLUS

Primarul municipiului Iași, Nicușor Dan a avut o scurtă declarație la ceea ce au făcut cei din USR-PLUS. Acesta s-a arătat uluit de faptul că nu își explică cum, în urmă cu șase săptămămâni, consilierii PNL și consilierii USR-PLUS s-au pus de comun acord asupra votului pe proiectul de buget, iar astăzi, aceștia nu au votat deși proiectul era identic cu cel prezentat în urmă cu câteva săptămâni:

„Sunt uluit. Noi am avut un buget. Primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa. Deci în opinia mea toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive și s-au adus îmbunătățiri.

Dacă se dorește să mai discutăm pe buget o putem face, dar haideți să ne grăbim să dom bucureștenilor bugetul pe care-l așteaptă să putem începe investițiile”, spus Nicușor Dan, potrivit Mediafax.

Citeste articolul pe BZI