10 februarie 8:41 AM

Abonare la google news

Bugetarii ies în stradă! Federația Publisind protestează în București, Giurgiu, Brăila și Vâlcea!

Bugetarii ies în stradă! Nemulțumiți de nivelul salarial din prezent, angajații la stat cer mai mulți bani și un salariu minim corelat cu creșterea prețurilor de consum. Cine sunt afiliați la Publisind? Polițiștii și cei din administrația publică locală, în special.

Așadar, miercuri, 10 august, Federaţia Publisind, afiliată la Blocul Naţional Sindical, organizează acţiuni de protest în câteva orașe din țară.

Polițiștii, nemulțumiți de lefurile încasate

În Capitală, va fi pichetat sediul Palatului Parlamentului, iar în rest se vor organiza acțiuni de protest la prefecturile din Giurgiu, Brăila şi Vâlcea. Startul se va da la orele 10.00, informează organizatorii. Potrivit sindicaliştilor, revendicările generale vizează: eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea Legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum.

Publisind totalizează 35.000 de membri din domeniile Poliţie şi Poliţie de frontieră, Poliţie penitenciară şi probaţiune, administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, grefă judiciară, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS.

Sindicaliştii au declanşat proteste începând cu data de 31 decembrie 2020 şi insistă că aceste acţiuni vor continua pe termen nedeterminat.

Sursa: Gandul