28 septembrie 12:30 PM

Abonare la google news

Bucureştiul trece de incidenţă 5. Capitala se apropie de pragul de carantină, când apar restricţii de noapte şi magazinele se închid la 18 în weekend

Bucureştiul trece de incidenţă 5. Potrivit ultimei raportări a DSP Bucureşti, Capitala a ajuns marţi la o rată de incidenţă de 5,57 la mia de locuitori. În sectoarele 1 şi 2 incidenţa este peste 6.

Sectorul 1 – incidenţă 6.85

Sectorul 2 – incidenţa 6,66

Sectorul 3 – incidenţa 4.41

Sectorul 4 – incidenţa 5,37

Sectorul 5 – incidenţa 5,47

Sectorul 6 – incidenţa 5,57

Citeşte şi: Aproximativ 1.300 de clase şi grupe de grădiniţă fac cursuri în online în Bucureşti

Informaţia vine la o zi după ce Bucureştiul a înregistrat un record de infectări COVID-19 – 2.559 dintre cele 5655 de cazuri nou raportate luni au fost doar în Capitală.

Citeşte şi: Certificat digital al UE privind COVID-19, obligatoriu pentru personalul medical. Cine refuză vaccinare sau testarea poate fi suspendat din funcţie şi concediat

Autorităţile au recizat că din cele 2559 de cazuri, circa 1400 sunt din cele nealocate zilele trecute.
„La nivelul Municipiului București, în intervalul de referință, au fost efectuate 2.083 de teste RT-PCR și 6.624 teste rapide antigenice. De asemenea, în același interval au fost alocate aproximativ 1400 de cazuri care erau nealocate, cifra înscriindu-se în media zilnică de cazuri pe care DSP București le prelucrează și alocă, după efectuarea anchetelor epidemiologice”, a transmis GCS.

Cu toate acestea, numărul cazurilor în Bucureşti este foarte mare.

Capitala este înconjurată de mai multe localităţi din Ilfov unde incidenţa este peste 6.

INCIDENTA-COVID-19-28.09.2021

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Atilla, a anunţat creşterea numărului de paturi de ATI şi de oxigen în Bucureşti în următoarele două zile, iar în această săptămână spitalele Malaxa şi Sfântul Ioan din Capitală vor deveni exclusiv pentru pacienţii COVID, acestea având în total 300 de paturi, dintre care 24 sunt de Terapie Intensivă.

Cseke Atilla a fost întrebat marţi, după ce s-a vaccinat anti-COVID cu a treia doză, despre numărul de paturi ATI şi despre faptul că, de două zile, în Bucureşti nu mai este niciun pat liber.

“În fiecare zi lucrăm la acest aspect. Cea mai mare provocare e de a avea dinamica creşterii numărului de paturi ATI şi în Bucureşti, şi pe plan naţional, care să fie înaintea creşterii numărului de internări. Ieri am operaţionalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul  Marius Nasta – 8 paturi. Suntem în curs de operaţionalizare pentru  50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino şi 18 paturi la Spitalul Colţea, ceea ce se va întâmpla azi, mâine şi va degreva partea de sistem unde sunt necesare paturi de oxigen”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii.

El a precizat că Spitalul Malaxa şi Spitalul Sfântul Ioan vor deveni unităţi exclusiv pentru pacienţii cu COVID.
“De asemenea, ieri am avut o discuţie şi săptămâna aceasta vom operaţionaliza două spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv COVID, este vorba de  Spitalul  Malaxa, care are 100 de paturi, din care 9 paturi sunt de ATI, şi 40 de paturi cu oxigen, respectiv Spitalul Sfântul Ioan, cu 200 de paturi, din care 15 paturi ATI. La acest spital mai mult ca sigur vom operaţionaliza încă o unitate mobilă ATI cu 8-10 paturi. În această săptămână, pe Bucureşti vom creşte numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 34 de paturi, la oxigen mai mult”, a mai transmis Cseke Attila.

Citeste articolul pe RomaniaTV