17 martie 9:01 PM

Abonare la google news

”Bucureștiul, mai mult ca sigur, se va închide!”

Un medic celebru din România aduce avertizări asupra evoluției lucrurilor în contextul pandemic. Acesta susține că nu mai este mult până când Capitala se va închide. Ce alte afirmații face specialistul?

Afirmațiile dure ale unui medic: „Bucureștiul se va închide”

Situația a scăpat din nou de sub control, iar un alt val de infectări își va face loc, timp în care Capitala se va închide, susține un medic. Specialistul Emilian Imri aduce în prim-plan românilor o radiografie a situației actuale și a celei viitoare.

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” nu se ferește să spună lucrurilor pe nume, deși românii și nu numai s-au săturat de problemele vremii. Lucrurile se înrăutățesc, astfel de două săptămâni cazurile de infectări cresc de la o zi la alta.

Amintim că pe teritoriul României circulă deja 3 tulpini noi de virus mult mai contagioase, spitalele nu mai fac față, iar la ATI nu mai sunt locuri. Medicii din toată țara fac previziuni sumbre asupra a ceea ce ne așteaptă.

„Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul, mai mult ca sigur, se va închide. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Va fi un tsunami al infectărilor și trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Nu mai e timp de șovăială”, a delcarat dr. Emilian Imbri la TVR.

„Va fi foarte greu, că n-are nimeni curaj să facă treaba asta. Eu spun că probabil se va închide din cauza numărului foarte mare de persoane infectate. Aceste previziuni sunt păreri personale pe care mi le asum și pe care probabil că timpul le va dovedi. Iar dacă nu se dovedesc, eu nu pot decât să-mi cer scuze că am făcut o greșeală”, a recunoscut el ulterior la Digi24.

Care e soluția găsită de expert pentru a evita un dezastru?

„Rog măcar persoanele infectate, asimptomatice sau cu simtome ușoare, să stea în casă și să nu circule. Eu vă asigur că în momentul ăsta circulă foarte mulți oameni care sunt cu test pozitiv și foarte mulți care nu au testul, dar sunt infectați. Eu aș cere tuturor să transmită acest mesaj: măcar cei care știu că sunt infectați să șadă locului. Într-o astfel de situație virusul circulă cu mască și cu adeverință. Virusul s-a mascat, s-a împrietenit cu niște persoane care îl transportă de colo, colo cu mască și cu adeverință”
Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală

Citeste articolul pe PlayTech