Abonare la google news

BREAKING Propunere oficială de renunțare la depistarea tulpinilor mutante exclusiv prin metoda secvențierii și folosirea testelor PCR care dau rezultate mult mai repede

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) propune oficial renunțarea la depistarea tulpinilor mutante ale coronavirusului exclusiv prin metoda secvențierii, care durează 7-10 zile, și folosirea testelor RT PCR, care dau rezultate mult mai repede. Secevențierea urmează să fie folosită doar pe seturi mai mici de probe.

INSP precizează, într-un raport dat publicității luni, că varianta UK (B.1.1.7) circulă în 62% din județe și probabil va cuprinde toată România.

Citeste si:  Scandal fără precedent la Survivor! Totul s-a terminat între Jador și Culiță Sterp, după greșeala fatală făcută de artist

Principalele concluzii din raportul INSP:

– Varianta britanică a SARS-CoV-2 – linia genetică B.1.1.7 circulă deja în 62% din județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat.

– Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea testării prin metoda RT-PCR, utilizând kituri care să țintească toate cele 3 variante care determină îngrijorare (VOC), urmând ca un set de probe să fie secvențiate.

Citeste si:  Talismanul lui Gigi Becali din Liga 1 e la centru! S-a stabilit brigada de arbitri pentru FC Botoșani - FCSB | EXCLUSIV

– Este esențială comunicarea rezultatelor la DSP și INSP-CNSCBT cât mai curând după finalizarea investigațiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice și a instituirii măsurilor necesare față de cazuri și contacți, având în vedere transmisibilitatea crescută a acestor variante și, conform evidențelor sosite din UK referitoare la varianta B.1.1.7, severitatea1 mai mare a bolii pe care o generează.

Citeste si:  Două medicamente controversate pentru pacienții COVID-19, încă recomandate în România! Ce spun medicii (EXCLUSIV)

Citește și

Cum pot fi depistate rapid și mai ieftin tulpinile britanică sau sud-africană. Cazul unui bărbat din Bihor: rezolvat în 24 de ore. Specialiștii spun că autoritățile trebuie să nu mai aștepte după secvențiere

Sursa foto: Pixabay


Citeste articolul pe G4Media

 12 total views