Abonare la google news

Breaking news! Prefectul Capitalei a emis starea de alertă în Sectorul 1! Liber pentru Clotilde Armand la încheiat contracte fără licitație publică

În aceste momente, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a decis acceptul declanşării stării de alertă în Sectorul 1. În acest fel, Clotilde Armand poate denunţa contractul cu firma de salubritate Romprest. Din această perspectivă este extrem de interesant faptul că, în aceste momente, Clotilde Armand are liber de a încheia contracte cu altă firmă de salubritate fără licitație și fără acordul Consiliului Local din Sectorul 1.

Precedenta încercare de a obține starea de alertă în sectorul 1 a fost lipsită de reușită, în iunie, prefectul Alin Stoica refuzând să facă ceea ce dorea edilul USR-ist de la sector.

 

În București, Sectorul 1, s-a declarat starea de alertă! Ce poate să facă Clotilde Armand

Conform datelor de acum, prefectul Alin Stoica a declarat faptul că va institui starea de alertă în Sectorul 1. Decizia îi conferă anumite pârghii edilului USR-IST. În acest fel, Clotilde Armand poate denunța contractul cu Romprest dar poate încheia un alt contract fără licitație publică și fără acordul consiliului local din Sectorul 1. În urmă cu ceva timp, în presă apărea informația că Clotilde Armand încheiase un contract cu o altă firmă de salubritate care era apropriată de edil. Altfel spus, conform surselor se pare că există și un dosar pe această temă la DNA. Totuși, în aceste momente, în starea de alertă, edilul poate încheia contract cu orice firmă de salubritate fără să aibă o teamă de o posibilă cercetare penală:

Conform jurnaliştilor de la PS News, firma SC. Blue Planet Services se pregătea de preluarea sarcinilor de salubrizare. De exemplu, fix după ce Clotilde Armand a fost validată în mod oficial pe poziţia de primar al Sectorului 1, firma mai sus menţionată a mai adăugat în domeniul de activitate incă 5 coduri CAEN. Vorbim despre codurile CAEN necesare desfăşurării activităţii de salubrizare, activitate pe care o desfăşoară în aceste momente după ce Clotilde Armând le-a atribuit un contract direct fără licitație.

”Am transmis către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acordul pentru declararea stării de alertă”, a transmis prefectul, informează News.ro.

Precedenta cerere a fost refuzată de Alin Stoica

Primărița USR de la Sectorul 1 a scris, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că a înaintat o cerere către prefectură de a declara stare de alertă în Sectorul 1. S-a întâmplat pe data de 4 iunie 2021. Vorbim despre faptul că situaţia gunoaielor din sector este una gravă, firma de salubritate suspendând ridicarea gunoiului de pe străzile din Capitală:

Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.

Citeste articolul pe BZI