Abonare la google news

BREAKING NEWS | FRF a cedat în fața presiunii cluburilor din Liga 1! Regula U21 se schimbă începând cu sezonul viitor

Duminică, în cadrul ședinței Comitetului Executiv FRF, a fost anunțat faptul că regula U21 va fi schimbată începând cu sezonul viitor.

În sezonul 2020/2021, regula U21 prevedea ca echipele din Liga 1 să aibă pe teren un jucător sub 21 de ani pe tot parcursul meciului, iar un al doilea astfel de fotbalist titular.

Însă, această regulă a fost aspru contestată de majoritatea cluburilor din primul eșalon, astfel că FRF a decis să o schimbe.

FRF schimbă regula U21 începând cu sezonul viitor

Potrivit GSP, FRF a decis ca, începând cu sezonul viitor, regula U21 să oblige cluburile din Liga 1 să folosească un singur jucător sub 21 de ani, nu doi, cum a fost în ediția precedentă.

Federația și-ar fi dorit ca al doilea jucător U21 să se afle pe teren minimum 45 de minute, pentru a evita celebrele schimbări de jucători din debutul meciului. Însă, cluburile nu au fost de acord cu propunerea FRF.

O a doua propunere FRF a fost aceea ca formațiile din Liga 1 să fie obligate să folosească un singur jucător sub 21 de ani pe tot parcursul meciului și să aibă în componență cel puțin șapte fotbaliști formați la nivel național. Și de această dată, cluburile au refuzat categoric propunerea FRF, astfel că, începând cu sezonul viitor, regula U21 va prevede utilizarea unui singur jucător sub 21 de ani pe întreaga durată a meciului.

De cealaltă parte, tot începând cu sezonul viitor, cluburile vor fi silite să investească 5% din buget în academii în 2022, 6,5% în 2023 și 7,5% în 2024.

Ba mai mult, academiile vor trebui să obțină 75 de puncte la clasificarea academiilor, în caz contrar vor putea fi sancționate cu amenzi de 100.000 de lei.

Citeste articolul pe ProSport