26 mai 3:18 PM

Abonare la google news

Boris Johnson a vrut să se injecteze cu Covid-19 în direct la televizor. A numit virusul „Kung Flu”

boris-johnson Foto: Profimedia

  • Boris Johnson s-a oferit să fie injectat cu Covid-19 în direct la televizor
  • Dezvăluirea a fost făcută de fostul strateg al premierului britanic
  • Johnson a vrut să liniştească cetăţenii şi să arate „că nu este nimic de care să îţi fie frică”

Boris Johnson s-a oferit să fie injectat cu Covid-19 în direct la televizor pentru a linişti publicul şi „a arăta că nu este nimic de care să îţi fie frică”, relatează The Independent. Ulterior, premierul britanic a fost infectat şi a stat mai multe zile la Terapie Intensivă.

Dezvăluirea a fost făcută de Dominic Cummings, fostul strateg al prim ministrului Marii Britanii. „Este gripă porcină, nu vă faceţi griji. O să-l pun pe Chris Witty (n.r. – consilierul medical șef al Marii Britanii) să mă injecteze în direct la TV cu coronavirus, astfel încât toată lumea să îşi dea seama că nu este nimic de speriat”, ar fi spus Boris Johnson, potrivit declaraţiilor lui Cummings.

Totodată, Boris Johnson ar fi descris Covid-19 ca fiind „Kung Flu” (n.r. – aluzie la originea virusului), potrivit Daily Mail.

În luna aprilie a anului trecut, la scurt timp după ce a anunţat primul lockdown din UK, Boris Johnson a fost infectat cu Covid-19, alături de alţi oficiali britanici şi a petrecut mai multe zile la Terapie Intensivă.

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a spus că nu l-a auzit „niciodată” pe premier să folosească termenul de „Kung Flu”. Această denumire a fost rostită de Donald Trump în timpul unui miting din iunie 2020. Totodată, Shapps a negat şi faptul că Boris Johnson ar fi vrut să fie infectat în direct la televizor.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews