17 martie 6:35 PM

Abonare la google news

Boris Johnson a anunţat că se vaccinează „foarte, foarte curând”. În ciuda tuturor suspiciunilor, alege AstraZeneca

Anunțul lui Boris Johnson vine după ce mai multe țări europene au suspendat inocularea cu vaccinul AstraZeneca. Autoritatea de autorizare a vaccinurilor din Marea Britanie precum și Agenția Europeană pentru Medicamente afirmă însă că nu există nicio legătură între inocularea cu acest vaccin și cheagurile de sânge apărute la unele persoane vaccinate.

Întrebat în parlamentul de la Londra despre țările care au suspendat vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, Boris Johnson a afirmat: „Cel mai bun lucru pe care pot să îl spun despre programul de vaccinare cu Oxford/AstraZeneca este că în sfârșit am primit vestea că voi primi doza…foarte, foarte curând”. „Cu siguranță voi primi Oxford/AstraZeneca”, a declarat acesta în fața parlamentarilor britanici, citat de cotidianul Evening Standard.

Citeşte şi Premierul Franţei intenţionează să se vaccineze cu AstraZeneca. Anunţ surprinzător al lui Jean Castex, la o zi după ce ţara a suspendat administrarea acestor doze

Marea Britanie, spre deosebire de alte țări, a optat pentru vaccinarea prioritară a vârstnicilor și nu pe categorii de personal esențial, excepție făcând angajații din sistemul sanitar, motiv pentru care Johnson nu era încă eligibil pentru vaccinare.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și soțul său, prinţul Philip, au primit la începutul lunii ianuarie prima doză de vaccin contra COVID-19.

Citeşte şi Cristian Tudor Popescu se vaccinează cu AstraZeneca. „Dacă nu ne mai vedem, măcar am făcut ceva pentru ştiinţă”

Anterior, marţi, Boris Johnson a dat asigurări că vaccinul AstraZeneca/Oxford împotriva COVID-19 este „sigur” şi „extrem de eficient”, după suspendarea utilizării acestuia de mai multe ţări, îngrijorate de posibilele efecte secundare grave. „Acest vaccin este sigur şi funcţionează extrem de bine„, a afirmat liderul conservator pentru cotidianul The Times, subliniind că este, de asemenea, „relativ uşor de distribuit”.

Vaccinul, produs de grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca în cooperare cu Universitatea Oxford, este unul dintre cele două vaccinuri, împreună cu cel dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, administrate în prezent în cadrul campaniei de vaccinare din Regatul Unit – unde aproape 24,5 milioane de doze au fost deja inoculate de la începutul lunii decembrie.

Citeste articolul pe RomaniaTV