Abonare la google news

Bolidul de Formula 1 al constructorului american Haas pentru sezonul 2021 este vopsit în culorile Rusiei! Fiul lui Michael Schumacher, debutant în Marele Circ

Constructorul american Haas a prezentat monopostul cu care va concura în ediţia 2021 a Campionatului Mondial de Formula 1, vopsit în culorile Rusiei, ţara de origine a noului său sponsor principal, compania Uralkali, deţinută de miliardarul Dmitri Mazepin, tatăl pilotului Nikita Mazepin.

Nikita Mazepin va fi coechipier la Haas în acest sezon cu Mick Schumacher, fiul legendarului pilot german Michael Schumacher, ambii fiind debutanţi în Marele Circ, după ce au concurat anul trecut în Formula 2.

Noul monopost Haas, denumit VF-21, este vopsit în alb, roşu şi albastru, culorile drapelului Rusiei, fiind dotat cu un motor produs de Ferrari.

Citeste si:  Decizie radicală a familiei lui Michael Schumacher. Ce se întâmplă cu el?

Bolidul de Formula 1 al constructorului american Haas pentru sezonul 2021 este vopsit în culorile Rusiei! Fiul lui Michael Schumacher, debutant în Marele Circ

Bolidul americanilor va efectua primele tururi de circuit luna aceasta, în Bahrain, unde sunt programate testele din presezon, precum şi prima cursă oficială din 2021, pe 28 martie.

Într-un comunicat dat publicităţii joi, Haas precizează că a semnat un contract multianual cu producătorul rus de îngrăşăminte chimice Uralkali, echipa cu sediul în Carolina de Nord urmând să poate din acest sezon numele de Uralkali Haas F1 Team.

Nikita Mazepin nu va putea concura în Formula 1 cu steagul Rusiei, din cauza sancțiunii impuse Rusiei de către Agenția Mondială Antidoping.

Citeste si:  Neo-nazistul american, admirator al lui Corneliu Zelea Codreanu, neagă implicarea sa în asediul Capitoliului, spunând că nu se afla în Washington DC

Agenția a pedepsit țara cu excluderea de la toate evenimentele sportive internaționale după ce a descoperit manipularea datelor din laboratorul său de control.

sporturi

Această decizie a ridicat întrebări cu privire la participarea lui Nikita Mazepin în grila de start din acest an. Cu toate acestea, în cele din urmă, decizia nu va afecta sportivii, care vor putea continua să participe la competiții internaționale ca sportivi sub un drapel neutru.

Citeste si:  Joe Biden vrea să reducă dependenţa de China. Decizia luată de preşedintele american

Citeste articolul pe ProSport