Abonare la google news

Biserica Catolică nu susține uniunile homosexuale: „Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul“

Biserica Catolică nu susține uniunile homosexuale: „Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul“Profimedia

  • Vaticanul este împotriva uniunilor cuplurilor gay
  • Biserica Catolică: „Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul“

Vaticanul a decretat, luni, că Biserica Catolică nu poate binecuvânta uniunile homosexuale, motivul fiind acela că „Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul“.

Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul: El binecuvântează pe omul păcătos. Asta face parte din planul său de iubire și de a-i permite să fie schimbat de el“.

Citeste si:  Marcel Ciolacu anunţă că va merge la biserică de Paşti cu orice risc: "Merg la biserică de Înviere, vă spun de acum. Plătesc amendă, îmi asum"

Acesta a fost răspunsul Congregației pentru Doctrina Credinței la întrebarea: Este posibil ca clerul catolic să binecuvânteze uniunile homosexuale? Explicația a fost cuprinsă într-un text de două pagini, publicat în șapte limbi și aprobat de Papa Francisc.

Decretul face distincție între primirea și binecuvântarea în biserică a cuplurilor gay, pe care a aprobat-o, dar nu și uniunile lor.

Citeste si:  Dan Barna îl susţine pe Vlad Voiculescu: "Nu se pune problema unei remanieri". Vicepremierul anunţă concedieri în rândul bugetarilor

Vaticanul susține că persoanele homosexuale trebuie tratate cu demnitate și respect. Învățătura catolică susține că o căsătorie este o uniune pe tot parcursul vieții între bărbat și femeie, face parte din planul lui Dumnezeu și este destinată de a crea o viață nouă.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 10 total views