Abonare la google news

Bilet de vaccinare din 1911. Copilașul a devenit căpitan de navă

Un constănțean a descoperit în arhiva familiei sale un bilet de vaccinare al bunicului său, care fusese imunizat la vârsta de un an! Actul a fost eliberat de Serviciul Sanitar al Constanței în anul 1911.

Constănțeanul Mircea Nicolau, care poartă același nume ca și bunicul său, a făcut public un bilet de vaccinare al acestuia, care a fost imunizat la vârsta de un anișor, scrie adevărul.ro.

Documentul a fost eliberat de Serviciul Sanitar al Orașului Constanța la data de 11 mai 1911, fiind semnat de agentul sanitar vaccinator I. Iliescu.

Citeste si:  Valeriu Gheorghiță recomandă evitarea consumului de alcool înainte și după vaccinare. Ce efecte provoacă acesta

Micul Mircea, vaccinat la 7 mai 1911

În certificatul eliberat se atestă faptul că Mircea, copilul lui Nicolae Nicolau din Constanța, s-a vaccinat la 7 mai 1911 și „revizia” a avut loc în 15 mai.

„Constat, din semnele bine desvoltate ce poartă pe braț, că a avut bun succes”, se arată în actul medical vechi de 100 de ani.

Mircea Nicolau a trăit între 1910 și 2002 și a fost absolvent al Școlii de ofițeri de cavalerie, promoția 1929.

Citeste si:  Gigi Becali, ironic înainte de FCSB - Craiova. „Am tot câștigat cu ei și m-am învățat cu victoriile!”

Fiind pasionat de marinărie, bărbatul s-a îmbarcat pe navele Marinei Comerciale, în perioada 1935-1971.

Oaspete de seamă pe nava „Ardealul”

Pe vremea când comanda nava „Ardealul”, acesta a avut un oaspete ales, pe nimeni altul decât marele compozitor George Enescu, punctul terminus al călătoriei fiind America.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Mircea Nicolau a efectuat la bordul navelor comerciale militarizate transporturi militare în Marea Mediterană, Marea Adriatică și Marea Egee.

În 1944 a participat cu nava „Durostor” la evacuarea trupelor germano-române din Odessa și Sevastopol.

Citeste si:  Avocatul Poporului cere informații suplimentare despre campania de vaccinare

Între 1960-1970, Mircea Nicolau a fost comandantul navei de cercetări oceanologice „Emil Racoviță”, aparținând de Stațiunea de biologie marină „Prof. Ion Borcea” din Agigea.

Mircea Nicolae a murit la 92 de ani, în 2002.

Ce trebuie să știți despre etapa a treia a vaccinării. Cine va avea prioritate

Coordonatorul campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiță, a explicat cum se va desfășura etapa a treia a vaccinării împotriva COVID-19.

Citeste articolul pe Gandul

 42 total views