20 mai 2:14 PM

Abonare la google news

Bilanţul unei zile agitate, cu ploi şi vânt puternic. Zeci de curţi inundate şi copaci căzuţi peste cablurile electrice

„În mai puţin de două ore, din cauza fenomenelor meteorologice manifestate prin vânt puternic, mai multe echipaje de pompieri au acţionat pentru degajarea unor copaci cazuţi peste cabluri electrice sau pe căile de comunicaţii rutiere”, potrivit ISU Dâmboviţa.

 

 Echipajele au intervenit în municipiul Târgovişte, Calea Ialomiţei din oraş a fost blocată din cauza unui pom doborât. Tot la Târgovişte, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un stâlp de electricitate. 

 

Vântul puternic a provocat pagube şi oraşul Pucioasa, unde un copac a căzut peste un autoturism, dar şi în comuna I. L. Caragiale, unde din cauza vântului puternic s-au produs avarii la reţeaua de electricitate.

 

Şi pe DJ 711, între localităţile Comişani şi Racoviţa, pompierii au intervenit pentru înlăturarea de pe carosabil a unui copac căzut, tot din cauza vântului puternic.

 

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt valabilă marţi, în intervalul 6.00 şi 23.00, în majoritatea zonelor ţării.

 

În ţară, zeci de curţi au fost inundate, aproape 200 de copaci au fost doborâţi de vânt şi peste 70 de autoturime au fost avariate în 25 de localităţi din 14 judeţe şi în Bucureşti, în urma precipitaţiilor şi a vântului puternic, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care precizează că, în Bihor, 30 de persoane au fost evacuate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul