vineri 3 decembrie 3:00 PM

Abonare la google news

Bilanţ vaccinare 2 decembrie 2021. Românii nu se sperie de Omicron, dezastru în centrele de vaccinare


Bilanţ vaccinare 2 decembrie 2021. Un număr de 45.000 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 10.260 reprezintă prima doză, 14.988 – doza a doua şi 19.752 – doza a treia, a informat, joi, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.


Alexandru Rafila, noi detalii despre primele cazuri de Omicron în România: „Pacienţii testaţi pozitiv se simt bine”
Potrivit sursei citate, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 14.996.944 de doze de vaccin pentru 7.764.942 de persoane, dintre care 7.465.056 au primit schema completă şi 1.594.807 s-au imunizat cu doza a treia.

Alţi trei români suspectaţi de infectare cu tulpina Omicron. Secvenţierile de la Institutul Matei Balş au arătat că este vorba despre tulpina Delta
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11 reacţii adverse, dintre care una de tip local şi zece de tip general.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 19.450 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.103 de tip local şi 17.347 de tip general, anunţă CNCAV.

Bilanţ vaccinare 2 decembrie 2021: 

Rafila: Vaccinarea este o parte a soluţie

Ministrul Sănătăţii, Alexadru Rafila a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase, că vaccinarea împotriva COVID019 este o parte a soluţiei. Dacă vom avea alături de noi cultele religioase, societatea în ansamblul ei, atunci şi cealaltă parte, referitoare la comportamentul individual, poate fi modificată în aşa fel încât să limităm transmiterea, a spus el.

Despre discuţiile cu cultele religioase, Alexandru Rafila a precizat că libertatea religioasă trebuie respectată. El a precizat că trebuie modificată denumirea certificatului verde, cu certificatul COVID.

”Este de fapt şi o rugăminte a Comisiei Europene, pentru că certificatul verde este destinat în spaţiul comunitar, noi discutăm despre un certificat COVID sau stop-COVID, pe care îl adoptă fiecare stat membru pentru a lua măsuri de combatere a pandemiei deci de limitare a consecinţelor pandemiei”, a arătat el.  Despre decizia finală privind certificatul verde, Alexandru Rafila a afirmat că, atunci când vor lua o decizie, care va fi una politică, va fi luată în urma unui mecanism consultativ şi incluziv.

De menţionat că peste 70 la sută din cazurile de COVID confirmate în săptămâna 22-28 noiembrie s-au înregistrat la persoane nevaccinate, iar peste 88 la sută din decese au survenit la oameni care nu erau vaccinaţi, se arată în raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Romaniatv.net