Bilanț negru. SUA au depășit 500.000 de decese asociate COVID-19. Anunțul lui Joe Biden

Peste 500.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului în SUA, de la începutul pandemiei, potrivit datelor universității americane Johns Hopkins.

500.071 persoane au murit din cauza COVID, în SUA, unde s-au înregistrat, până acum, 28 milioane de cazuri de infectare, scrie AFP, citată de G4Media.ro și Agerpres.

Noul președinte al SUA, Joe Biden, a declarat că au murit mai mulți americani în pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial și războiul din Vietnam.

Citeste si:  Focar de Covid-19 cu tulpină britanică, la o şcoală din nordul Italiei

Președintele și Prima Doamnă, Jill Biden, au ținut un moment de reculegere pentru victimele COVID.

SUA suferă cel mai mult de pe urma pandemiei, la nivel planetar. Cu o zi înainte de instalarea lui Joe Biden la Casa Albă, bilanțul trecuse de 400.000 de decese.

Una din prioritățile lui Biden este eradicarea pandemiei, dincolo de redresarea economică.

Potrivit sursei citate, primul deces cauzat de COVID în SUA a fost anunțat în februarie 2020. În trei luni, SUA au ajuns la 100.000 de morți!

Citeste si:  Alexandru Rafila: „În Israel se gândesc să dea două tipuri de paşapoarte COVID-19“

Primul discurs al lui Joe Biden la Washington. Noul președinte al SUA, despre victimele COVID: „Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte”

Președintele-ales al SUA Joe Biden a rostit primul său discurs în capitala SUA, pe esplanada de la Monumentul lui Lincoln.

Joe Biden a dedicat acest moment celor peste 400.000 de victime pe care pandemia de Covid-19 le-a făcut în SUA.

Președintele a mers pe esplanadă alături de soția sa, Jill, scrie digi24.ro. Acesta a fost însoțit de viitoarea vicepreședintă Kamala Harris, care a venit alături de soțul ei.

Citeste si:  O femeie, în stare critică după ce a fost împuşcată în piept în perimetrul Capitoliului

Biden i-a mulțumit unei asistente din Michigan, care a cântat Amazing Grace în fața Monumentului lui Lincoln.

Noi detalii despre farmacistul coronasceptic din SUA care a distrus sute de doze de vaccin anti-COVID: „Credea că ne modifică ADN-ul”

Un farmacist din SUA, care a distrus 570 doze de vaccin anti-COVID-19, este adeptul teoriei conspirației, considerând că vaccinul „poate modifica ADN-ul uman”.

Sursa: Gandul

 4 total views