20 mai 1:05 PM

Abonare la google news

Bilanţ coronavirus 20 mai. Puţin peste 600 de noi cazuri şi 61 de decese COVID în 24 de ore

Bilanţ coronavirus 20 mai. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat noile date privind răspândirea COVID-19 în România. Potrivit DSP Bucureşti, rata de incidenţă COVID-19 în Capitală a ajuns joi la valoarea de 0.82 la mia de locuitori.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: „Este puţin probabil să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate la 31 mai”

Bilanţ coronavirus 20 mai.

Citeşte şi: Andrei Baciu, despre valul patru al pandemiei: „E o chestiune teoretică, probabilă”. Cât de eficiente sunt vaccinurile la 6 luni de la administrare

 

Adrian Streinu-Cercel avertizează că pandemia nu s-a terminat: „Există în circulaţie 24 de „mutante” ale virusului SARS-COV-2. Trebuie să fim foarte atenţi”

Adrian Streinu-Cercel avertizează că pandemia nu s-a terminat şi că trebuie să fim în continuare prudenţi. Preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului a precizat că există în circulaţie 24 de „mutante” ale virusului SARS-COV-2 şi încă 13 în evaluare.

„Este foarte important ca medicii să aibă un nivel de protecţie în acest moment, mai ales ţinând cont de faptul că pandemia nu s-a terminat. În momentul de faţă, suntem într-un moment de acalmie. Spitalele în prezent au din ce în ce mai puţini pacienţi şi să dea Domnul să rămână aşa. Din păcate, ştim că până acum sunt 24 de mutante care au fost catalogate şi în curs de transmitere şi, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare. Ca atare, noi trebuie să fim foarte atenţi”, a declarat senatorul PSD în plenul Senatului.

Acesta a îndemnat la acordarea unui vot favorabil propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari USR PLUS, care vizează modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, pentru a reglementa cadrul general referitor la situaţiile în care medicii vor putea să asigure asistenţă medicală în afara specialităţii pe perioada instituirii stării de urgenţă sau stării de alertă.

Citeste articolul pe RomaniaTV