Abonare la google news

Bebelușul abandonat care a devenit model Vogue. Povestea impresionantă a lui Xueli Abbing, care suferă de albinism

Micuța Xueli a fost părăsită de părinții ei în fața unui orfelinat din China întrucât suferea de albinism, boala considerată un fel de blestem în acest stat. Ani mai târziu, Xueli Abbing a devenit un cunoscut fotomodel care a apărut și în celebra revistă Vogue.

Xueli Abbing suferă de albinism, o boală care determină lipsa pigmentului în piele, păr, și ochi, precum și o sensibilitate la soare. Însă tocmai datorită faptului că arată diferit, tânăra a reușit să își facă o carieră în modelling. În prezent, la vârsta de 16 ani, aceasta are o carieră bogată, a apărut în revista Vogue, precum și în campanii realizate de cunoscuți designeri.

Micuța Xue, abandonată de părinții naturali pe treptele unui orfelinat

Xueli Abbing și-a spus povestea de viață pentru Jennifer Meierhans.

„Personalul de la orfelinat m-a numit Xue Li. Xue înseamnă zăpadă și Li înseamnă frumos. Am fost adoptată când aveam trei ani și am plecat să locuiesc cu mama și sora mea în Olanda. Mama mea a spus că nu se poate gândi la un nume mai perfect și a considerat că este important să păstrez o referință la rădăcinile mele chinezești.

La momentul în care m-am născut în China, guvernul impusese familiilor politica singurului copil. Erai extrem de ghinionist dacă aveai un copil cu albinism. Unii copii, ca mine, au fost abandonați, alții au fost închiși sau, dacă mergeau la școală, părul lor era vopsit în negru.

Citeste si:  Povestea impresionantă de viață a bătrânelului de 96 de ani care s-a vindecat de COVID-19: ”Să fiți sănătoși că sănătatea e scumpă!”

Dar în unele țări din Africa, aceștia erau vânați, uneori membrele le erau tăiate sau chiar erau uciși. Vrăjitorii-doctori le folosesc oasele pentru a face medicamente, deoarece oamenii cred că acestea pot vindeca bolile, dar, desigur, acest lucru nu este adevărat, aceste credințe sunt mituri. Am noroc că doar am fost abandonată.

Părinții mei naturali nu au lăsat nicio informație despre mine, așa că nu știu ce zi de naștere am. Dar cu aproximativ un an în urmă, mi-am avut o radiografie la mâini pentru a-mi face o idee mai exactă despre vârstă și medicii au considerat că vârsta de 15 ani ar fi cea mai potrivită”, a relatat aceasta.

Cum a ajuns să facă o carieră în modelling

De asemenea, tânăra a fost povestit și cum a ajuns a ajuns să facă modelling și cum a decurs cariera ei de atunci.

„Am ajuns să fac modelling dintr-o conjunctură când aveam 11 ani. Mama mea avea o legătură cu un designer care era original din Hong Kong. Aceasta are un fiu cu buză de iepure și s-a hotărât să facă haine foarte extravagante pentru el astfel încât să nu se holbeze doar la gura lui. Și-a denumit campania imperfecțiuni perfecte și m-a întrebat dacă vreau să fac parte din show-ul ei fashion de la Hong Kong. A fost o experiență extraordinară”, a relatat Xueli Abbing.

Ulterior, a fost invitată la mai multe ședințe foto iar la un moment dat portretul ei a fost publicat pe Instagram, astfel fiind contactată de o agenție de fotomodele care a întrebat-o dacă vrea să fac parte din campania ei prin care voia să îi reprezinte pe oamenii cu dizabilități în industria modei.

Citeste si:  Elevul umilit de învățătoare pentru un mărțișor „ieftin” a ajuns la psiholog: „Este vorba despre afectarea echilibrului psihic și emoțional”

Xueli Abbing a apărut în celebra revistă Vogue

„Una dintre fotografiile pe care mi le-a făcut Brock (Elbank) a fost prezentată în ediția din Vogue Italia din iunie 2019, cu Lana del Rey pe copertă. La acea vreme, nu știam ce revistă importantă era și mi-a luat ceva timp să-mi dau seama de ce oamenii erau atât de încântați de asta”, a mai relatat Xueli.

Totodată, aceasta a povestit și ce înseamnă albinismul pentru ea și cum îi afectează viața.

„Albinismul înseamnă pentru mine că am doar 8-10% din capacitatea normală de vedere și nu mă pot uita direct la lumină deoarece mă dor ochii”, a explicat tânăra.

Din această cauză, atunci când participă la ședințe foto lumina trebuie să fie scăzută astfel încât să nu îi dăuneze sau pozează cu ochii închiși.

„Vreau să schimb lumea”

„Vreau să folosesc modellingul pentru a transmite că albinismul este o boală genetică, nu un blestem. (…) Oamenii îmi spun că trebuie să accept lucrurile din trecutul meu, dar cred că nu e cazul. Cred că trebuie să vezi ce se întâmplă și să înțelegi de ce, dar nu să accepți. Nu voi accepta faptul că există copii care sunt uciși pentru că suferă de albinism. Vreau să schimb lumea. Vreau ca ceilalți copii care suferă de albinism – sau altă formă de dizabilitate sau diferențiere – să știe că pot face și pot fi orice vor. Pentru mine, sunt diferită în anumite moduri, dar la fel în altele. Iubesc sportul și cățăratul și le pot face la fel ca oricine altcineva. Oamenii ți-ar putea spune că nu poți face anumite lucruri, dar poți, doar încearcă”, a fost îndemnul lui Xueli Abbing.

Citeste articolul pe Gandul

Citeste si:  Europa, speriată din nou. Premierul Israelului, în timp ce Wuhan a revenit la viața normală: "Sigilăm ermetic țara!"