5 iulie 5:00 PM

Abonare la google news

Beatrice Rancea revine la conducerea Operei din Iaşi

Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Romane Iaşi, revine în funcţie după ce instanta a admis contestaţia acesteia făcută față de măsura controlului judiciar, scrie Ziarul de Iași.

„Instanta a decis suspendarea temporară cauzată de interdicţie. Cauzele care au condus la suspendare nu mai există. Deci, da, se reia contractul dintre Beatrice Rancea şi ONRI”, a declarat Istvan Demeter, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, citat de Ziarul de Iași.

Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar, pe 2 martie, în dosarul în care este acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iași și din București.

Conform surselor G4Media, procurorii suspectează că din anul 2014 s-ar fi constituit și ar fi acționat în Iași și București un grup infracțional organizat condus de Beatrice Rancea, grup la care ar fi aderat ulterior și alte persoane.

Membrii grupului sunt suspectați că au acționat în scopul de a obține sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii, au mai explicat sursele citate.

Autoritățile au ridicat documente și de la firma creatoarei de modă Doina Levintza, sub suspiciunea că erau decontate costume care în realitate nu ar fi fost livrate Operei, potrivit unor surse oficiale.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a dispus, pe 3 martie, suspendarea contractului de management încheiat cu Beatrice Rancea pentru Opera Națională Română din Iași, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

„Având în vedere răspunsul DIICOT primit astăzi, 03.03.2021, conform căruia au fost luate măsuri de control judiciar, inclusiv pentru doamna Beatrice Rancea, aceasta având și obligația de a nu exercita profesia, obligație prevăzută de dispozițiile art. 215 alin 2 lit. e din Codul de Procedură Penală, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a dispus suspendarea contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea pentru Opera Națională Română din Iași”, preciza atunci sursa citată.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin


Citeste articolul pe G4Media