vineri 3 decembrie 1:23 PM

Abonare la google news

Beatrice Mahler, despre vaccinarea obligatorie: „E o decizie politică”


Beatrice Mahler, managerul de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a făcut câteva precizări importante privind măsura vaccinării obligatorii propusă de şefa Comisiei Europene.


Beatrice Mahler: „Eu, ca medic, susțin că tratamentul profilatic prin vaccinare este o soluție care salvează vieți”

Citeşte şi Noi detalii despre introducerea certificatului verde. Ministrul Sănătăţii: „Trebuie să includă vaccinare, trecere prin boală sau testare pentru COVID-19”

Managerul de la Marius Nasta spune că obligativitatea vaccinării este o măsură care trebuie decisă la nivel politic. Ca medic, Mahler spune că susţine vaccinarea deoarecea aceasta salvează vieţi.

„Eu cred că în acest moment, din studiul care a fost dat publicității de curând, o mare parte din populație reclamă insuficienta informare. Nu toți au înțeles sau nu toți au acces în modul în care ei înțeleg accesul sau au nevoie de acest acces la informare despre ceea ce înseamnă vaccinare.

Probabil că încă nu am reușit cei care vorbim despre vaccinare de atât timp să explicăm tuturor și mai ales la persoanele cu comorbidități nevoia vaccinării. Cred că atunci când vorbim de vaccinare trebuie să ne concentrăm pe nevoia persoanelor de a fi informate, pentru că asta reclamă sau asta solicită marea majoritate a celor care încă nu au luat această decizie, iar obligativitatea, din punctul meu de vedere, este o măsură care trebuie decisă la nivel politic.

Eu, ca medic, susțin însă că tratamentul profilatic prin vaccinare este o soluție care salvează vieți”, a declarat medicul, potrivit B1. 

Mahler: Tulpina Omicron este de patru ori mai contagioasă decât Delta

În ceea ce priveşte varianta Omicron a coronavirusului, managerul de la Marius Nasta spune că în acest moment se cunoaşte că aceasta nouă tulpină este de patru ori mai contagioasă decât Delta.

„Cred că discuția trebuie să o purtăm de la datele puține pe care le cunoaștem în acest moment despre tulpina Omicron. Știm până la acest moment că este de patru ori mai contagioasă decât tulpina Delta, dar nu avem foarte multe informații despre modul în care ea se manifestă, despre categoriile de populație, adică vaccinați-nevaccinați, modul în care preponderent afectează una din aceste categorii. Nu avem date despre răspunsul la boală pe care îl au pacienții cu comorbidități.

Sunt informații pe care cu siguranță o să le avem în următoarea perioadă. Până atunci, cred că cel mai important este să continuăm să privim cu atenție informarea la nivel internațional pe care o realizează cei care în acest moment se confruntă cu tulpina Omicron, iar cazurile care sunt în acest moment în România, din punctul meu de vedere și din informațiile publice care sunt transmise, sunt corect gestionate din punct de vedere epidemiologic, au fost testate, se face secvențiere, sunt izolate, iar contacții sunt monitorizați”, a mai spus medicul.

Citeşte şi Alţi trei români suspectaţi de infectare cu tulpina Omicron. Secvenţierile de la Institutul Matei Balş au arătat că este vorba despre tulpina Delta

Romaniatv.net