17 martie 4:48 PM

Abonare la google news

Bătrânul care şi-a ucis şi tranşat fiul, aruncându-i trupul în Siret, și-a aflat sentința. Ce au decis magistrații

A fost pronunțată sentința în cazul bărbatului ce și-a tranșat fiul cu un bomfaier și o secure. Părțile cadavrului au fost aruncat în Siret.

Magistrații au pronunțat ședința

Magistrații de la Tribunalul Neamț au pronunțat ședința în cazului bărbatului ce și-a tranșat fiul, aruncând părțile cadavrului în Siret. Bărbatul în vârstă de 73 de ani, Vasile Croitoru, a fost condamnat al 10 ani de închisoare pentru omor calificat. De asemenea, a fost condamnat și pentru profanare de cadavre, pedeapsa fiind de 2 ani. Cele două pedepse au fost contopite, așa că bărbatul are de executat 10 ani și 8 luni de închisoare. Nimeni din familia victimei nu s-a constituit parte civilă, așa că septuagenarul trebuie să plătească 1.300 de lei pentru cheltuielile de judecată. Decizia instanței poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău deoarece nu este definitivă.

Cazul a fost rezolvat repede de către criminaliști. La începutul anchetei exista doar mâna, tăiată de la cot, cu antebraț și palmă. Cercetările au început pe 6 august 2020. Atunci, un bărbat de 29 de ani a descoperit un braț, sancționat de la cot, așa că a sunat la 112. Anchetatorii au constatat că brațul prezenta urme de amputare, conturându-se ipoteza unui omor. Criminaliștii au decis să efectueze o expertiză dactiloscopică. Rezultatele au fost cele așteptate, amprentele aparțineau unei persoane de 45 de ani, care avea antecedente penale. De aici s-a ajuns la tatăl acestuia, care a recunoscut fapta și ce l-a determinat să recurgă la acest gest.

Nu mai suport bătăile fiului

„În urma unei expertize dactiloscopice efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că membrul superior aparţine unui bărbat de 45 de ani, din Roman. În baza activităţilor informativ investigative desfăşurate cu operativitate a reieşit faptul că, în perioada 1-5 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale şi a consumului de alcool, un bărbat de 73 de ani, din Roman, l-ar fi agresat pe fiul său cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se aflau în incinta locuinţei, în urma leziunilor suferite survenind decesul acestuia“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

În apele râului, cadrele ISU Neamț au găsit și alte fragmente din cadavru. În familia celor doi, fiul era cel care provoca mereu certuri, având probleme cu consumul de alcool. Acesta nu era tocmai „ușă de biserică”, având mai multe antecedente penale din trecut. Băiatul își bătea tatăl destul de des, pe fondul consumului de alcool. Acest lucru se întâmpla din ce în ce mai des în ultimii ani, mai ales după moartea mamei. Tatăl nu a mai suportat bătăile fiului, așa că a recurs la gestul extrem.

Citeste articolul pe PlayTech