duminică 16 ianuarie 11:17 PM

Abonare la google news

Barty sau Osaka în finala Australian Open pentru Simona Halep. Ce spun probabilitățile


Simona Halep pornește în turneul de la Australian Open ca a 5-a favorită pentru câștigarea marelui trofeu. Dacă până acum nu prea a avut noroc de adversare accesibile în primul Grand Slam al anului, 2022 pare să fie altfel. Campioana României ar putea ajunge cu ușurință în finală, acolo unde s-ar putea duela cu Barty sau Osaka.


2022 cu noroc pentru Simona Halep la Australian Open?

Campioana României debutează la Australian Open în confruntarea cu poloneza Magdalena Frech (105 WTA). Dacă totul merge bine și Halep trece marți de primul meci, urmează un tablou destul de accesibil. În turul 2, soția lui Toni Iuruc ar putea avea încă un meci cu o jucătoare de tenis din  calificări, sau s-ar putea confrunta cu Beatriz Maia (88 WTA).

Ei bine, abia în turul trei ar putea apărea o mică problemă. Dacă Emma Răducanu o învinge în turul doi pe Sloane Stephens, atunci britanica ar disputa turul trei cu Simona Halep. Oricum, jucătoarea de tenis părea a avea până aici adversare destul de accesibile.

Simona Halep ar putea juca în optimi contra Gabrielei Muguruza, iar finalul acestei partide este greu de anticipat. Muguruza a avut în ultima vreme un parcurs cu suișuri și coborâșuri, iar ultima întâlnire cu constănțeanca a avut loc în 2020, atunci când s-au confruntat în semifinala de la Roma. De altfel, românca a învins-o și ulterior a câștigat mare titlu. Însă, la general, scorul este de 4-3 în favoarea jucătoarei de tenis din Spania.

Barty sau Osaka, aceasta-i întrebarea!

Specialiștii „sportului alb” consideră că Simona Halep se află într-o formă foarte bună după accidentarea care a ținut-o departe de turnee în 2021. Astfel, campioana României este a 5-a favorită pentru câștigarea Australian Open.

Dacă totul merge perfect până în finală, Simona Halep s-ar putea lupta pentru cucerirea marelui titlu cu Ashleigh Barty sau Naomi Osaka. Posibilele adversare ale româncei în finala de la Australian Open sunt cotate cu cele mai bune șanse de a câștiga.

Simona Halep este cap de serie numărul 14, iar o confruntare cu numărul 2 WTA ar însemna o luptă destul de dură pentru româncă. Ar mai fi de menționat și faptul că Simo o conduce la general cu scorul de 3-2. Nici Osaka n-ar fi mai accesibilă, cu toate că ocupanta locului 14 mondial a lipsit în ultima vreme de pe terenul de tenis din cauza problemelor cu anxietatea.

Campioana României a mai ajuns în finala de la Australian Open în anul 2018, atunci când s-a confruntat cu Caroline Wozniacki. Dacă ar câștiga acest turneu, Halep ar mai avea de trecut în palmares un singur turneu de Grans Slam, Australian Open. Românca a cucerit marele trofeu de la Ronald Garros în 2018 și pe cel de la Wimbledon în 2019.

Playsport.ro