22 iunie 11:00 AM

Abonare la google news

Barem română Evaluare Naţională 2021. Cum puteai obţine punctaj maxim

Barem română Evaluare Naţională 2021. Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut marţi prima probă la Evaluare Naţională 2021 – la Limba şi Literatura Română.

Barem română Evaluare Naţională 2021. La primul subiect elevii au primit un fragment din „Pantera Neagră” de Sorin Titel. Al doilea text este un fragment din „Falsa generozitate” de Stela Giurgeanu. La primul subiect punctajul maxim este de 70 de puncte.

Citeşte şi: Subiecte română Evaluare Naţională 2021. Cum se pot rezolva pentru a obţine o notă foarte bună – EXCLUSIV

Elevii trebuiau să prezinte într-un text de 30 de cuvinte o legătură care se poate stabili la nivelul conţinutului între cele două texte.

De asemenea, elevii au primit la subiecte română la Evaluare Naţională 2021 şi o compunere – motivare în care să argumenteze dacă ar trebui să-şi urmeze visul în orice condiţii.

O altă cerinţă se referea la fragmentul din „Pantera Neagră” de Sorin Titel, elevii trebuind să-l asocieze cu alt text studiat la clasă.

La al doilea subiect la română Evaluare Naţională 2021, elevii trebuie să scrie un text narativ de minimum 150 de cuvinte în care să prezinte o situaţie neprevăzută din timpul unui joc cu colegii în curtea şcolii alături de colegi, în care să insereze o secvenţă descriptivă şi una dialogată. La acest subiect punctajul maxim este de 20 de puncte.

En VIII 2021 Limba Si Literatura Romana Var 04 by Alina Andrei Bodrug on Scribd

Ministerul Educaţiei va publicat marţi după amiază şi baremul la română la Evaluare Naţională 2021. Conform documentului, în funcţie de rezolvările şi răspunsurile date elevii îşi pot face o idee asupra notei pe care ar urma să o primească la proba respectivă.

Citeşte şi: SUBIECTE ROMANA EVALUARE NAŢIONALĂ 2021 EDU.RO după model PISA. Emoţii pentru 131.000 de elevi

Barem română Evaluare Naţională 2021. Este un examen cu emoţii pentru că este primul an în care absolvenţii claselor a VIII-a vor trebui să rezolve subiecte concepute după modelul testelor PISA. Elevii au avut ocazia să se familiarizeze cu astfel de subiecte la română în cadrul simulării la Evaluare Națională, care a avut loc la sfârșitul lunii martie.

De asemenea, pe site-ul Ministerului Educației, la secțiunea dedicată Evaluare Națională 2021, a fost postat un set de modele de subiecte pentru română, matematică și limba maternă, cu baremele de corectare aferente.

Citeşte şi: Admitere liceu 2021. Care sunt cele mai bune licee din Bucureşti

 

Evaluare națională 2021. Regulile pe care trebuie să le respecte candidații în sala de examen

Joi, absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine proba la matematică la Evaluare Naţională 2021. Ca şi anul trecut, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în interior centrelor de examen.

Autorităţile au decis ca accesul în unitatea de învăţământ să fie organizat astfel încât să fie asigurată o distanţă minimă de 1 m între oricare 2 persoane. În sala de examen se asigură distanţa de minim un metru între candidaţi, se asigură dezinfectarea suprafeţelor şi aerisirea spaţiilor.

De asemenea, conducerea şcolii va stabili un traseu bine delimitat şi trasat în curtea şcolii şi în interiorul unităţilor de examen, astfel încât să se respecte normele de distanţare fizică.

Primele rezultate ale examentului Evaluare Naţională 2021 vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14,00. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00), acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.

 

Barem română Evaluare Naţională 2021. Modificări la admitere liceu 2021

Elevii claselor a VIII-a care vor să intre la licee de top sunt nevoiţi să obţină medie foarte mare la Evaluare Naţională 2021. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

 

Citeste articolul pe RomaniaTV