Abonare la google news

Bărbat rămas suspendat la 100 de metri înălţime, după ce podul de sticlă pe care se afla a fost distrus de vânt

O parte din puntea podului aflat la 100 de metri înălţime au fost spulberate de vântul care a bătut cu o viteză de până la 150 km/ h în după amiaza zilei de vineri, pe muntele Piyan din oraşul Longjing, potrivit autorităţilor locale citate de The Straits Times.

Pe podul cu pricina se afla un bărbat, care a rămas agăţat de scheletul metalic al podului şi ulterior a fost salvat în urma eforturilor comune ale pompierilor, poliţiei şi echipajelor de interveţie ale administraţiei forestiere. Acesta a fost dus la spital în stare de şoc şi urmează să primească consiliere psihologică.

Chiar dacă nu au fost şi alte victime, incidentul a declanşat  o serie de dezbateri aprinse în mediul online pe această temă. Zeci de mii de oameni şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranţa podurilor de sticlă, construite deja la scară largă în China.

Astfel de poduri au început să fie din ce în ce mai populare în staţiunile montane, fiind o modalitate de atragere a turiştilor amatori de nou şi aventură. Potrivit revistei publicate de Muzeul Geologic al Chinei, cel puţin 60 de poduri din sticlă au fost construite în toată ţara până la sfârşitul anului 2016.

În provinciile muntoase precum Jiangxi, Hunan şi Yunnan, podurile de sticlă sunt chiar des întâlnite. Cel mai renumit se află în Zhangjiajie, o destinaţie turistică din Hunan: are 430 metri lungime, 6 metri lăţime şi este construit la 300 de metri deasupra solului, între două stânci abrupte.

Unele guverne locale au pus deja în aplicare norme pentru a preveni potenţialele pericole. Staţiunea Piyan Mountain a fost închisă după incidentul de vineri. Autorităţile oraşului Longjing vor efectua o inspecţie cu privire la modul în care a fost construit podul respectiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul